Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar geëist voor verkrachting Middelburg

Toegevoegd: 08-03-2018, 16.35 uur
Drie jaar geëist voor verkrachting Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het verkrachten, bedreigen, mishandelen en gijzelen van een jonge vrouw is donderdag in Middelburg tegen de 20-jarige A. M. uit Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Zijn maat, de even oude A. G. uit Oost-Souburg hoorde voor medeplegen en medeplichtigheid negen maanden cel tegen zich eisen.


Het misdrijf zou in de nacht en vroege ochtend van 8 juni 2017 hebben plaatsgevonden  in de kamer van een Middelburgs hotel waar M. G en een minderjarige verbleven. M. belde de vrouw met - volgens haar - de mededeling dat hij 'werk' voor haar zou hebben en dat ze naar hem toer moest komen.

Eenmaal op de kamer werd er het nodige gedronken en geblowd en zou zij hebben voorgesteld 'een pikant spelletje' te spelen. Vervolgens zou volgens haar verklaring M. na het nodige te hebben gedronken zijn geflipt en werd zij door hem met het nodige geweld verkracht. Ook zou ze zijn bedreigd ("Als je probeert weg te komen steken we een mes tussen je ribben"). Uiteindelijk vluchtte de vrouw naakt naar buiten en zocht ze hulp bij een nabij gelegen hotel.

Volgens de twee verdachten was alles een grote leugen en klinkklare onzin. Volgens M. hield ze van ruige seks en was er tussen hen regelmatig seksueel contact geweest. Wat er allemaal op de hotelkamer was gebeurd, was met haar volledige instemming gebeurd en wat haar bezielde om naakt te vluchten ontging hem dan ook volledig.

De beide raadslieden van de mannen betoogden dat vrijwel alles was gebaseerd op die ene verklaring van de jonge vrouw, er veel was van horen zeggen en dat er door haar aantoonbare onjuistheden waren verklaard. Ook waren de verklaringen nogal wisselend. Reden genoeg voor de beide raadslieden om vrijspraak te bepleiten. De claim van de vrouw, 11.766 euro, zou dan ook moeten worden afgewezen.

De zaak tegen een derde verdachte, een minderjarige jongen uit Oost-Souburg werd achter gesloten deuren behandeld. Uitspraak 22 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (9-3-2018 om 18:30)
Als ik dit zo lees krijg ik inderdaad ook mijn twijfels. Het zou niet de eerste keer zijn.
Middelburgse (9-3-2018 om 16:27)
Niemand kan oordelen als je er niet zelf bij bent geweest!
Pieter (9-3-2018 om 08:42)
@mister, zo denk ik en half nederland er ook over.
VdVonck (9-3-2018 om 00:53)
Mister J. Zelfde soort volk als de officier van justitie die een ventje van 15 pakte voor een paar tientjes? Die stond vandaag ook voor de rechter.
mister j (8-3-2018 om 21:25)
Kijk jongens en meisjes dit gebeurd er allemaal als je jezelf inlaat met al dat klootte volk.
EM (8-3-2018 om 18:58)
Veelste te kort deze straf !
Cookie-instellingen beheren