Dronken automobilist achtervolgd Axel

Toegevoegd: 11-03-2018, 10.56 uur

De automobilist nam het niet zo nauw met de verkeersregels.
De automobilist nam het niet zo nauw met de verkeersregels.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie heeft vannacht vanuit Westdorpe een man achtervolgd die onder invloed van alcohol achter het stuur was gestapt. De rit eindigde in Axel.

Agenten zagen de bestuurder rond 01.30 uur hevig slingerend over de Tractaatweg rijden. “Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist onder invloed van alcohol was, besloten wij het voertuig een stopteken te geven. De bestuurder voldeed echter niet aan het stopteken en voerde zijn snelheid op”, zo vertelt de politie.

Na een achtervolging van enkele minuten stopte de man zijn voertuig bij de Sportlaan in Axel. Hij probeerde er te voet vandoor te gaan maar kon al snel worden aangehouden door politiemensen. De man bleek ruim vier keer te veel alcohol gedronken te hebben.

De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het gegeven stopteken, het rijden door rood licht en het overschrijden van de maximumsnelheid.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anti-AntiGSM (12-3-2018 om 10:35)
Hoi AntiGSM, ik vraag me soms af wat jij hele dagen zit te doen... Ik heb het idee dat jij het internet afspeurt naar nieuws berichten zodat je daar maar je ongezoute mening kan geven over smartphone gebruik. Het gaat hier om ALCOHOL, niet om een GSM. Maar ik neem je niks kwalijk, ik denk dat je vanmorgen 2 glazen azijn heb gedronken in plaats van 1 glas. Fijne dag nog.
AntiGSM (11-3-2018 om 20:00)
Helemaal eens met de gedane uitspraken hier, maar deze moeten ook gelden voor smartphonegebruik achter het stuur, die lui zijn minstens net zo gevaarlijk!!!
Mart (11-3-2018 om 14:42)
Rijbewijs 5 jaar in beslag nemen, boete van 10.000 euro, en een jaar celstraf voor "poging tot moord" omdat veel dodelijke ongelukkig door alcohol veroorzaakt worden.
Freddy (11-3-2018 om 13:41)
Rijbewijs afpakken na 5 jaar opnieuw opgaan Auto afpakken Flinke boete geven Volgende keer iemand dood rijden en zeggen hij doet het niet expres zeker
EM (11-3-2018 om 11:22)
Vakwerk politie ! begrijp volstrek niet dat er nog mensen met zoveel alcohol achter het stuur kruipen ,rijbewijs voorgoed afpakken !