Geen rijbewijs en onder invloed alcohol en drugs

Toegevoegd: 11-03-2018, 12.01 uur - Update: 12-03-2018, 08.50 uur

Geen rijbewijs en onder invloed alcohol en drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WAARDE - Een 30-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is zaterdagmiddag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Surveillerende agenten kwamen de man rond 17.00 uur in zijn busje tegen op de Havenoordseweg in Waarde. De man bleek voor de derde keer te worden betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Na het doen van een blaastest bleek dat de man onder invloed reed. Daarom werd hij meegenomen naar een politiebureau.

De man werd in een ophoudkamer geplaatst en moest al zijn spullen inleveren zodat deze in een fouilleringszak konden worden gedaan. Tijdens de fouillering troffen de agenten een zakje met cocaïne aan. Om deze reden werd besloten een speekseltest bij de man uit te voeren. De test wees uit dat de man onder invloed van cocaïne was.

Een GGD-arts heeft bloed afgenomen om te bepalen hoeveel de man precies gebruikt had. De uitslag wordt bepaald door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en zal later bekend worden. Vanwege het veelvuldig rijden zonder rijbewijs is de auto van de hardleerse man deze keer in beslag genomen. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
albertooo (11-3-2018 om 16:13)
Daarom leren ze er nooit van, na de test mocht hij dus gewoon weer naar huis.. Boete's betalen ze nooit en 100% zeker die ook nog in sociale dienst zit te chill'n dus die weet hij geen gevangenistraf gaat krijgen en volgende week rijd weer in een andere auto want na een test mag hij gewoon na zijn misdaad weer vrolijk verder ! Misdaad loont want echte straf krijg je niet...........................
Mart (11-3-2018 om 14:47)
Nooit meer eens kans geven om rijbewijs te behalen en/of terug geven. Boete van 10.000 euro en liefst zo lang mogelijk de cel in zodat kinderen veilig op straat kunnen spelen zonder dat de kans aanwezig is om door dit soort bezopen mafkezen te worden aangereden. Jammer dat dit soort figuren nog op straat mogen komen.