Ordeverstoorder geslagen met wapenstok

Toegevoegd: 11-03-2018, 12.57 uur

Ordeverstoorder geslagen met wapenstok
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes heeft de politie vannacht iemand met een wapenstok geslagen omdat deze in het centrum voor overlast zorgde en weigerde aanwijzigngen op te volgen. De man is aangehouden.

Uitbaters van een café aan de Grote Markt meldden in de nacht van zaterdag op zondag dat een groepje stomdronken Poolse mannen door hem uit zijn kroeg gezet was. De mannen zochten constant ruzie en gedroegen zich zeer agressief naar de andere klanten. Agenten zagen vervolgens dat één van de mannen plotseling uithaalde met een vuist en een cafébezoeker op een terras een vuistslag gaf.

Politiebikers gingen direct op pad om de man aan te houden. Toen de man de agenten in de gaten kreeg, ging deze er rennend vandoor. Tijdens zijn vlucht keek hij even achterom. Hierdoor miste hij een dikke boom die in zijn weg stond. De man kwam in botsing met de boom en raakte hierdoor in onbalans. Dat was net het juiste moment voor de agenten om de 24-jarige Pool aan te kunnen houden.

De man werd meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer wilde echter geen aangifte doen en daarom werd de Pool al snel weer in vrijheid gesteld. De man kreeg wel een bekeuring voor vechten op straat. Na dit incident keerde de rust echter nog niet meteen terug. “De drie maatjes van de aangehouden verdachte bleven zich recalcitrant gedragen. Zij verstoorden de openbare orde en werden daarom meerdere malen gesommeerd om de stad te verlaten”, zo vertelt de politie.

Andere cafébezoekers maakten aanstalten om met de Polen op de vuist te gaan. Toen de mannen een dreigende aanhouding aannamen richting de agenten, namen deze uit voorzorg hun wapenstok ter hand. Dat had effect want één van de mannen kreeg door dat het de agenten serieus was en liep weg in de richting die de agenten hadden aangegeven. Een twee man aarzelde even maar koos toch eieren voor zijn geld.

De deerde persoon bleef echter in de buurt van de Grote Markt rondhangen en vertoonde ook nog eens provocerend gedrag. In de tussentijd was ook een hondengeleider ter plekke gekomen. Toen de man terug wilde lopen naar de cafés sloeg één van de agenten de man met de wapenstok op het bovenbeen. Hierna kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. Daar werd hij voor een hulpofficier van justitie geleid. De man kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde en is tegen 06.00 uur in vrijheid gesteld.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (12-3-2018 om 13:01)
@anoniem, dan verhuis je lekker naar polen. Alle raddraaiers moet je harder aanpakken maar als je er sipel vanaf kan door ze het land uit te zetten dan moet je dat direct doen.
W. Kruit (12-3-2018 om 11:57)
@anoniem: “...deze mensen behandelen met de wapenstok...”? Is dat niet een beetje overdreven? Er is precies één recalcitrante man met een wapenstok geslagen. Eén keer. Op het bovenbeen. Maar uiteraard, het gaat om vreemdelingenhaat! Dat wordt er weer bij gehaald door sommige mensen. Wat er ook gebeurt, er zijn er altijd die ergens racisme en vreemdelingenhaat in weten te ontdekken. Zucht...
anomiem (11-3-2018 om 20:00)
Waarom deze mensen nu weer zo behandelen met wapenstok. Ik neem het niet voor deze Poolse jongens op maar waarom worden in het uitgangsleven vooral in Goes alle raddraaiers niet zo aangepakt met de wapenstok. Het is ieder weekend wel raak, maar nee hoor de eigen irritante dronkelappen die alles en iedereen in elkaar meppen, daar mag de politie van hoger hand niet tegen opgetreden worden.Maar als het buitenlanders zijn dan maar gewoon de wapenstok gebruiken, lekker makkelijk de buitenlanders zoals deze Polen doen toch geen aangifte is er bij de horeca uitbater wel navraag gedaan waarom dit is gebeurt. En dan moet ik nog trots zijn om Nederlander te zijn.
Pieter (11-3-2018 om 18:26)
Direct verblijfsvergunning afpakken en het land uitgooien, probleem opgelost en voorbeeld voor anderen. Als een Nederlander dit doet in Polen wordt hij wel anders aangepakt.
zeeuw (11-3-2018 om 17:37)
ze moeten gewoon de sroomstok wapen nemen tegen dat soort lui, want een watten staafje helpt niet aanpakken
Getuige (11-3-2018 om 17:37)
Jammer genoeg heeft het slachtoffer wel benoemd dat hij aangifte wou doen op dat moment..