Dronken man bedreigt agent met dood

Toegevoegd: 11-03-2018, 14.48 uur

Dronken man bedreigt agent met dood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vannacht een 46-jarige man uit 's-Gravenpolder aangehouden voor het beledigen en het uitten van een doodsbedreiging aan het adres van een agent.

Agenten waren rond tien over vier naar aanleiding van een eerder voorval in de Goese Lombardstraat in gesprek met een jongeman. De latere arrestant kwam zich steeds met het gesprek bemoeien. Agenten vroegen de zichtbaar dronken man meerdere malen vriendelijk of hij op een wat grotere afstand wilde gaan staan, maar hij bleef telkens terugkomen en zich hinderlijk gedragen.

Nadat de politie hem had medegedeeld dat hij zou worden aangehouden als hij niet zou vertrekken, begon de man te schelden. Hij stak zijn middelvinger op en hield hierbij een telefoon gericht naar de agenten. Hij scheen met de zaklamp in het gezicht van de agenten en gaf aan dat hij aan het fotograferen of filmen was.

Ondertussen bleef de man de agenten beledigen. Zelfs omstanders spraken schande van het gedrag van de man, maar ook daar had deze geen boodschap aan. Hij bleef maar doorgaan”, zo zegt de politie. Toen één van de agenten naar de veertiger toe wilde lopen, ging de man er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging kon de man alsnog worden staande gehouden in de Papegaaistraat.

Hier bedreigde de man een agent met de dood. Vervolgens ging hij rustig verder met het uitschelden en beledigen van agenten. De man werd aangehouden en heeft de nacht moeten doorbrengen in het politiecellencomplex. Hij is vandaag gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld.

De agent die bedreigd werd door de man heeft aangifte gedaan. De 46-jarige man heeft na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) een dagvaarding gekregen. Hij zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
linda adam (12-3-2018 om 09:01)
Respect moet je afdwingen en verdienen. Ik kan er totaal geen respect meer voor opbrengen. Er is iets teveel fouten gemaakt daar bij mij, Vertrouwen helemaal kwijt. Lijkt wel of ze hun diploma tegenwoordig bij de blue band krijgen.
Kees (11-3-2018 om 18:33)
@henk, respect moet je verdienen. .. politie kan bij mij altijd op respect rekenen, heeft ook met opvoeding te maken. Als je ziet wat deze mensen voor de kiezen krijgen , van ongeluk tot geweld en dan daarna afgezeken worden door lui zoals jij.... DAAR zijn geen woorden voor. Neem aan dat jij ook nooit hulp van de politie aanneemt.
Henk (11-3-2018 om 17:12)
En deze aangifte wordt natuurlijk wel aangenomen , serieus genomen en behandeld ! Dit in tegenstelling tot heel veel aangiftes van gewone burgers. Mede hierdoor verdwijnt juist het respect voor de politie !
Albertooo (11-3-2018 om 16:03)
Ja daarom veranderd er niks en daarom ga ik al 12 jaar niet meer op stap door al die ellende en Politie kan er niks tegen doen na 20 uur werkstraf lopen ze volgende weekend weer zo over straat net als drugsgebruikers en agressieve oosteuropeanen en boete's die nooit betaald worden dat is al sinds de EU zo en gaat nooit veranderen