Man rijdt onder invloed alcohol en drugs

Toegevoegd: 11-03-2018, 14.53 uur - Update: 11-03-2018, 18.19 uur

Man rijdt onder invloed alcohol en drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 24-jarige man is vannacht in Middelburg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Surveillerende agenten zagen de man rond half vijf over de Heerlijkheidsweg op bedrijventerrein Ramsburg in Middelburg rijden. Toen ze de bestuurder wilden controleren roken zij al een alcohollucht. Daarom moest de man een blaastest afleggen. Deze bevestigde de vermoedens van de agenten.

Toen de politie de automobilist naar het politiebureau wilde brengen voor een ademanalysetest zagen zij in diens auto de restanten van een joint. Ook werden andere spullen aangetroffen die duidden op drugsgebruik. Om deze reden werd besloten ook een speekseltest af te nemen om zo te kunnen controleren op drugsgebruik.

De ademanalyse wees uit dat de man te veel had gedronken om nog te mogen rijden. De speekseltest was positief op THC, de werkzame stof in wiet. In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is door de agenten proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

In verband met de positieve speekseltest is een vordering gedaan naar het CBR. Zij moet onderzoeken of de man nog wel geschikt is om een rijbewijs te mogen hebben.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kato (12-3-2018 om 11:41)
Alberto; Als jij zelf of een geliefde van jouw een ernstig ongeval overkomt, ben jij heel blij dat de politie er voor jou is... Dan doe je niet meer zo laatdunkend over " oom agent"....
GTM (12-3-2018 om 06:35)
@albertooo Het gebruik van medicijnen met als werkzame stof Benzodiazepinen, bekend als xxxazepam of valium, komt vaker voor als dat er mensen cannabis producten gebruik(2x zo veel). En dat middel kan de speekseltest, die in vergelijking met een adem analyse extreem duur is, niet detecteren. Bovendien heeft het aantoonbaar een uitwerking die de rijvaardigheid sterker negatief beïnvloed dan dat THC dat doet. De meningen over de mate waarin THC de rijvaardigheid beïnvloed zijn ook verdeeld. Zal waarschijnlijk ook van de situatie en de persoon afhangen. Tevens is er ook geen betrouwbare methode om fitheid/vermoeid vast te stellen, wat veel vaker de oorzaak van een ongeluk is.
Ronald (11-3-2018 om 21:08)
"Daarom rijdt iedereen ook met weed op" Nogal een vooroordeel, en als iemand in de avond ter ontspanning een jointje rookt wil dat zeker niet zeggen dat hij de dag daarna nog onder invloed is. Daarnaast rijdt u toch ook naar de slijter met de auto voor een flesje? Zie niet waar dit voor een blower anders zou moeten zijn?
Albertoozebroer (11-3-2018 om 18:34)
Alberttooooo stergermam Van blowen rijd je minder hard en veel geconcentreerder Maar als je dronken bent dan ben je pas fout Bezig, Het is een zaad meer is het niet
albertooo (11-3-2018 om 16:08)
Ohhhh dus als ze die joint niet zagen oom Agent hadden ze lekker makkelijk alleen maar alcohol gecontroleerd dus ???? Daarom rijd iedereen ook met wiet op omdat je noooooit zomaar gecontroleerd word met speekseltest maar alcohol wel.. Makkelijk hé Politie alcohol want speekseltest is teveel werk voor jullie blijkbaar... Je kunt zo in 1 uur 1000 rijbewijzen invorderen van drugsgebruikers want als die jongelui blowen en bij de coffeeshop komen ze allemaal met de auto en ook al blow je thuis die drugs blijft in je lichaam dus je bent als je regelmatig blowt gewoon 24 uur onder invloed