Weerbericht:
Vannacht wolkenvelden, overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie: 'Doe meldingen niet via social media'

Toegevoegd: 11-03-2018, 18.14 uur
Politie: 'Doe meldingen niet via social media'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Doe meldingen, al al helemaal die met een spoedeisend karakter, niet via social media maar via 0900-8844 of het alarmnummer 112. Die oproep doet de politie naar aanleiding van een melding die vanmiddag binnenkwam via Instagram.


Via het account van de Vlissingse wijkagenten werd rond 15.00 uur melding gemaakt van een man die over de A58 bij Vlissingen zou lopen. De Facebook-, Snapchat-, Twitter- en dus ook Instagramaccounts van de politie worden echter niet 24 uur per dag uitgelezen.

In dit geval zag wijkagent Maaike van Osta het bericht toevallig wel binnenkomen en kon direct actie worden ondernomen, maar zeker tijdens drukke surveillancediensten worden de accounts echt niet continu bekeken, zo laat de politie weten.

“Natuurlijk is het goed dat mensen op onze werkzaamheden reageren via de bekende social media accounts, maar ik wil graag duidelijk maken dat het echt niet de bedoeling is om via onze social media-accounts meldingen te maken van strafbare feiten of gevaarlijke situaties. Dergelijke meldingen moeten gedaan worden via 0900-8844 of 112”, aldus Van Osta.

De politie grijpt het voorval ook nog eens aan om extra duidelijk te maken wanneer welk nummer nu precies gebeld moet worden. “Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus als iemands leven in direct gevaar is (zoals nu bijvoorbeeld) of als u getuige of slachtoffer bent van een misdrijf, zoals inbraak, een overval, diefstal of geweld."

"Het landelijke politienummer 0900-8844 belt u voor minder dringende zaken, bijvoorbeeld voor advies, het melden van overlast of voor een afspraak met uw wijkagent", zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (11-3-2018 om 23:14)
Misschien is het dan ook handig om bereikbaar te zijn via het nummer en uberhoud op te pakken. zou ook fijn zijn als je dan vervolgens 112 Beld en je plicht wil doen als burger je niet uitgesnouwd wordt aan de lijn.
Waldorf (11-3-2018 om 21:55)
Hahaha! Wat een onnozele hals om melding te doen via Instagram. Beter om een handgeschreven aangetekende brief te versturen bij spoed.
Bram (11-3-2018 om 19:35)
Beter wel via social media want als je het via de politie doet weet je zeker dat er niks aan word gedaan of er word gewoon tegen je gezegd je kunt aangifte doen via de computer maar ja dan is de boef weeral gevlogen
Cookie-instellingen beheren