Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Brandweer en KNRM oefenen brand op strand Zoutelande

Toegevoegd: 12-09-2006, 23.14 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

ZOUTELANDE – De brandweer en de KNRM hebben vanavond een gezamenlijke oefening gehouden op het strand bij Zoutelande.

Een brandmelding in standpaviljoen “de Branding” was het scenario van deze avond. Meerdere slachtoffers werden vermist en er was sprake van een branduitbreiding richting de duinen en de standhuisjes.

De tankautospuit van Zoutelande werd ingezet voor de redding van de slachtoffers en het blussen met een hogedruk straal. De brandweer van Westkapelle en de KNRM werden ingezet voor het zorgen van een waterwinning vanuit de zee. De Officier van Dienst coördineerde de inzet van de brandweer en de KNRM.

De KNRM zette zowel de Uly als de Unimog in en realiseerde samen met de brandweer van Westkapelle de waterwinning.

Het doel van de oefening was de samenwerking met de KNRM en beide blusploegen. Tevens was het een controle of de procedure voor de bluspomp in de praktijk klopt.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren