Drugsvondst na ontdekking drugslab

Toegevoegd: 13-03-2018, 16.25 uur

In Delft werden ruim 30.000 amfetaminetabletten aangetroffen.
In Delft werden ruim 30.000 amfetaminetabletten aangetroffen.
1
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - In navolging van de vondst van een drugslaboratorium op een vakantiepark in Kamperland heeft de politie maandag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in Delft. Ook zijn vuurwapens gevonden.

De vondst van het drugslab dinsdag 6 maart zette de recherche van de eenheid Den Haag op het spoor van een loodsencomplex aan de Schieweg in Delft. Daar deed de politie maandag doorzoekingen in twee zeecontainers en een garagebox.

Bij deze doorzoeking werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. Het gaat om ruim 1.750 kg, bestemd voor de fabricage van synthetische drugs. Verder werden ruim 30.000 amfetaminetabletten gevonden. Ook trof men 55 kilo puur MDMA-poeder en diverse apparatuur voor de opbouw van een laboratorium aan.

Maandagavond hield de recherche in Den Haag een 26-jarige Hagenaar aan. In diens woning trof zij ook nog eens vier vuurwapens aan. De verdachte wordt donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris.

In de woning op het vakantiepark hield de recherche vorige week drie mannen en een vrouw aan, zij zitten nog steeds vast. De recherche zet het onderzoek voort en sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750