Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Al drie keer voor niks naar Jacob Klaaijsenstraat Goes

Toegevoegd: 13-03-2018, 16.59 uur
Hulpverleners gingen op zondag 18 februari massaal op pad na de eerste valse melding.
Hulpverleners gingen op zondag 18 februari massaal op pad na de eerste valse melding.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - De politie doet nog altijd onderzoek naar wie inmiddels al zeker drie keer de hulpdiensten heeft belast met een valse melding in de Jacob Klaaijsenstraat in Goes.


Zondagavond 18 februari werd rond 21.55 uur ook al een valse melding gedaan over een brand op exact hetzelfde adres. Toen werd flink opgeschaald en rukte niet alleen de brandweer uit, er gingen ook ambulances en een traumahelikopter op pad. De politie liet destijds weten dat al met al zo'n twintig hulpverleners en tien burgerhulpverleners voor niets op pad waren gegaan.

Zaterdag kwam opnieuw een melding binnen. Dit keer kort na 19.00 uur. Opnieuw werd een binnenbrand gemeld. Dit keer werden een ambulanceteam, een tankautospuit en een ladderwagen op pad gestuurd. Ook de politie spoedde zich richting het 'brandadres'. Ter plekke werd ook dit keer niets aangetroffen en opnieuw moest worden geconstateerd dat iemand een valse melding had doorgegeven.

Volgens politiewoordvoerster Mireille Aalders is zondag ook nog een valse melding gedaan op exact hetzelfde adres. Volgens Aalders doet de politie nog altijd onderzoek naar wie de drie meldingen heeft gedaan. Ze benadrukt tegelijkertijd dat het doen van een valse melding of het plegen van 112-misbruik levensgevaarlijk is.

”Bedenk dat er altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. Je moet er niet aan denken dat deze mensen 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt”, aldus de woordvoerster.

Valse meldingen bij 112 kunnen overigens een taakstraf of zelfs een gevangenisstraf opleveren. “Mocht de dader worden achterhaald, dan zullen de verschillende hulpverleningsorganisaties bovendien ook proberen om de gemaakte kosten op hem of haar te achterhalen”, aldus Aalders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meliefste (22-3-2018 om 17:19)
Ik zou ook maar eens op het bewuste adres gaan vragen waarom ze zo populair zijn want 3 keer willekeur op het exact zelfde adres lijkt onwaarschijnlijker dan dat iemand ze probeert te kwallen.
Zoutelandenaar (13-3-2018 om 20:14)
Kunnen ze het telefoonnummer dan niet zien bij de meldkammer?
EM (13-3-2018 om 19:44)
Walgelijke zieke persoon doet zoiets ik hoop dat de dader achterhaald kan worden niks geen taakstraf 6maanden de bak in en alle onkosten vergoeden !
Cookie-instellingen beheren