OM wil cokedealers maanden de cel in

Toegevoegd: 13-03-2018, 17.05 uur - Update: 13-03-2018, 17.10 uur

OM wil cokedealers maanden de cel in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag celstraffen geëist voor het dealen in cocaïne, het deelnemen aan een criminele organisatie en het runnen van een wietplantage. Ook moeten volgens het OM flinke sommen verdiend geld in de staatskas worden gestort.

Tegen de 31-jarige Bergenaar R. B. werd een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. Tegen de even oude Roosendaler S. M. eiste de officier negen maanden plus zes voorwaardelijk en de 26-jarige C. de V. uit Goes hoorde 180 dagen waarvan 168 dagen voorwaardelijk tegen zich eisen. In zijn geval was de gevraagde celstraf gelijk aan het voorarrest.

Verder wil het OM dat B. bijna 60.000 en V. 8300 euro in de staatskas gaat storten. Dat geld zouden ze hebben verdiend met het dealen in cocaïne in de periode medio 2014 tot en met hun aanhouding in juni 2015. Naast het dealen in cocaïne wordt het trio nog verdacht van deelname aan een criminele organisatie. B. op zijn beurt moest zich nog verantwoorden voor een hennepkwekerij en verboden wapenbezit.

Zowel M. als B. ontkennen ook maar iets met dealen te maken te hebben gehad en bestempelden de getuigenverklaringen als 'verzinsels van een vriendengroep'. Alleen De V. bekende op kleine schaal te hebben gedeald.

Uitspraak 27 maart.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750