Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde dief probeert getuige omver te rijden

Toegevoegd: 14-03-2018, 15.46 uur - Update: 15-03-2018, 11.31 uur
Bejaarde dief probeert getuige omver te rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWVLIET - Woensdagmiddag is een 96-jarige man uit de gemeente Sluis op een camping in Nieuwvliet aangehouden op verdenking van diefstal en het aanrijden van een man.


De verdachte is al een poosje in beeld bij bewoners van een camping omdat zij vermoeden dat hij spullen steelt die bij chalets staan. Als de man woensdagmiddag met zijn auto de camping oprijdt en stopt bij één van de chalets gaan twee campingbewoners op hem af. Eén van hen gaat met zijn fiets voor de auto van de verdachte staan en spreekt hem aan op zijn gedrag. De oude baas stapt daarna zonder iets te zeggen in zijn auto en rijdt in volle vaart weg. Door deze actie komt de man op de motorkap van de auto terecht en wordt enkele tientallen meters meegesleurd.

Het 70-jarige slachtoffer weet zich van de motorkap af te duwen. Omdat de verdachte nog op de camping rijdt loopt hij snel naar de ingang van de camping om deze te blokkeren. Intussen belt hij de politie. Deze heeft hem vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau in Terneuzen.

De fiets van het slachtoffers is geheel vernield tijdens de aanrijding. Vanwege pijnklachten heeft hij nog wel een bezoek gebracht aan de huisarts. In de auto van de verdachte worden twee gestolen ijzeren windmolentjes gevonden en in beslag genomen. Ook is zijn rijbewijs ingenomen. Bekeken wordt of hij nog fit genoeg is om te rijden. De man mocht na zijn verhoor weer naar huis. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (20-3-2018 om 21:26)
@Kees, al eens erover gedacht om kinderboekjes te gaan schrijven?
Renata (20-3-2018 om 21:20)
En zo wat mag meteen naar huis. Bah bah.
Henk de Groot (16-3-2018 om 08:51)
Kees , lenen zonder toestemming is gewoon diefstal. Als de rechtspraak jouw manier van redeneren zou volgen kan er helemaal niemand meer voor diefstal veroordeeld worden ! Alle daders kunnen zeggen : ik leende het alleen maar ...En mensen die in paniek gas geven terwijl er iemand voor de auto staat , horen niet meer achter het stuur te zitten. De leeftijd mag geen excuus zijn voor dit gedrag.
Erik (16-3-2018 om 08:32)
@W.i.n.z. het is inderdaad maar goed dat hij geen 100 km / u reed, want dan had AntiGSM ook een reactie moeten geven op dit bericht. Owww... dat heeft al gedaan zie ik haha
Kees (15-3-2018 om 18:23)
Het kan zijn dat er andere verklaringen voor waren. Een collega met een snackbar heeft ook eens meegemaakt dat mensen van een camping stoelen bij hem pakten en bij hun tent zetten voor bezoek. Na afloop zouden ze die weer terug brengen zeiden ze. Dan is het lenen en geen diefstal. Hij werd echter boos en eiste per direct zijn stoelen terug. Het kan dus zijn dat deze man ook stoelen kwam lenen voor bezoek. En dat hij in paniek gas heeft gegeven. Op die leeftijd is dat mogelijk
Jokko van der Sneuk (15-3-2018 om 14:55)
96 jaar en nog steeds lid van het inbrekers gilde.. dit is echt niet te geloven.. rijbewijs afpakken en , dat door rijden is dat niet poging tot ??? en gewoon na verhoor, naar huis gestuurd,, 48 uur in toren tijd had beter geweest, kon hij even nadenken voor zover dat nog werkt op die leeftijd van 96 bij deze ouwe dwaas... auto in beslag en rijbewijs verbeurd verklaren.
Cookie-instellingen beheren