Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Vlissingse matroos (17) verongelukt in Duitsland

Toegevoegd: 15-03-2018, 11.33 uur
Vlissingse matroos (17) verongelukt in Duitsland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Omroep Zeeland

VLISSINGEN - Een 17-jarige jongen uit Vlissingen is dinsdag omgekomen bij een ongeval in Duitsland. Hij fietste bij Mannheim van de kade en kwam terecht op een bolder van een daar afgemeerd schip. Hij overleed ter plekke.


De Vlissinger werkte als matroos op een binnenvaartschip dat verderop in de haven van Mannheim lag afgemeerd. De jongen was even van boord gegaan om boodschappen te doen. Op de terugweg is hij volgens de Duitse politie vermoedelijk met zijn voorwiel in de rails van een havenkraan blijven haken waarna hij is gevallen.

Een bemanningslid van het binnenvaartschip waar de Vlissinger op terechtkwam zegt tegen de binnenvaartkrant Schuttevaer dat hij een knal hoorde. Toen hij naar buiten ging om te kijken, zag hij een spatbord in het gangboord liggen en lag de jongen bewusteloos in het water. Pogingen om hem uit het water te halen lukten niet, waarop de reddingsdiensten zijn gealarmeerd.

De politie gaat uit van een tragisch ongeluk, maar heeft het incident nog wel in onderzoek. Er zijn volgens Schuttevaer geen aanwijzingen dat de jongen onder invloed was van alcohol.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (15-3-2018 om 14:51)
wat een tragisch verhaal, dat zijn de zogenaamde stage lopers, mijn neef heeft dat ook 4 weken gedaan, toen hij 18 was... hij nam de dienst over van een andere stageloper die zijn hand had verbrijzeld op die leeftijd ben je nog niet volwassen, en de binnenvaart , is erg gevaarlijk, zeker met die trossen in de sluizen... heel veel sterke voor de familie...
Cookie-instellingen beheren