Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 214 km

OM eist celstraffen voor cokesmokkel Vlissingen

Toegevoegd: 15-03-2018, 19.29 uur
De drugs werden op 12 juni aangetroffen in de Vlissingse haven.
De drugs werden op 12 juni aangetroffen in de Vlissingse haven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag tegen drie Rotterdammers voor hun betrokkenheid bij de invoer van zo'n veertig kilo cocaïne celstraffen geëist van achttien tot dertig maanden.


Zo hoorde de 47-jarige T. van D. dertig maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen, F. F. (26) twee jaar en voor de 22-jarige S. C. had de officier van justitie een celstraf van achttien maanden in petto.

De drugs werden 12 juni vorig jaar in de haven van Vlissingen-Oost aangetroffen in een container met bananen, afkomstig uit Equador. De containers kwamen via Rotterdam met een binnenschip in Vlissingen terecht. De politie was door een anonieme bron getipt en op 12 juni werd er door diverse instanties op en rond de Bijleveldhaven druk gecontroleerd.

Dat lot trof ook de Rotterdammer Van D., die volgens eigen zeggen een klusje op het schip moest doen. Toen zijn bestelbusje werd gecontroleerd kwamen er tot verrassing van Van D. C. en een tweede man uit de laadruimte. De tweede man vertoeft naar wordt aangenomen ergens in het buitenland.

Vervolgens kwam ook F. in beeld, die op diverse plaatsen werd gespot; toevallig ook de route die het binnenvaartschip aflegde om in Vlissingen te arriveren. De drie ontkennen in alle toonaarden. Volgens de advocaten van het trio kan het best zo zijn dat alles 'riekt' naar betrokkenheid en voorbereidingshandelingen, dat er een sterk onderbuikgevoel is, maar dat alles is verre van voldoende om tot een bewijs te komen dat voldoet aan zelfs de minimale juridische eisen. Ze verzochten dan ook om hun cliënten vrij te spreken. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren