Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Rijbewijs Goese wegpiraat ingenomen

Toegevoegd: 19-03-2018, 10.19 uur
Rijbewijs Goese wegpiraat ingenomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij Kapelle hebben agenten zondag het rijbewijs van een 46-jarige man uit Goes ingenomen omdat deze asociaal verkeersgedrag had vertoond. Het bleek bovendien niet de eerste keer dat hij door de politie werd betrapt.


De Goesenaar haalde op de A58 bij Rilland surveillerende agenten in met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur. De agenten volgden de man en zagen dat hij meerdere keren automobilisten de rechter rijbaan op dwong/duwde door er heel dicht op te gaan rijden.

Volgens de politie reed de man op dat moment harder dan 200 kilometer per uur en ontstonden dus levensgevaarlijke situaties. Bij carpoolplaats De Vierwegen bij Kapelle stopte de automobilist voor de politie en kon het rijbewijs van de man worden ingenomen.

“Het bleek niet de eerste keer te zijn dat de man werd betrapt op een forse snelheidsovertreding. De agenten hebben daarom bij het CBR een vordering gedaan om te onderzoeken of de bestuurder (nog) wel geschikt is om een rijbewijs te bezitten”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeebert (23-3-2018 om 16:08)
Tja, sinds de VVD kabinetten die besloten hadden de politie weg te bezuinigen omdat dat toch niet nodig is, volgens hen, is er geen controle meer, en dus kan iedere malloot doen wat hij/zij wil. Dat is de prijs van liberale vrijheden en evenredig samenhangend graai en crimineel gedrag. Maar daarvoor zou u 1000 euro zwijggeld krijgen, wat u natuurlijk never te nooit in uw leven gaat zien. Maar toch op dat zooitje blijven stemmen, "we" willen dit blijkbaar, die stockholmsyndroom economie.
Jokko van der Sneuk (23-3-2018 om 08:38)
t.a.v Henri de Roeck vergeet niet dat de meeste dure en snelle auto's lease auto's zijn. dus in beslag is gewoon een andere ophalen ... als je het rijbewijs terug hebt.
Zeebert (22-3-2018 om 17:01)
groot gelijk, afnemen die handel, dan koopt die maar een OV kaart. neemt niets weg dat bumperklevers en onnodig links hangers die met een slakkegang op de A58 rijden elkaar natuurlijk dwarszitten, want van die zeeuwse bejaarde zondagsrijders horen niet met 110 links te blijven hangen op de A58. Die onaangepaste polderweg mentaliteit hoort niet op een snelweg dus blijf daar dan ook weg als je niet normaal kan rijden en koop een brommobiel.
grimbergen (20-3-2018 om 06:40)
Nu eindelijk hebben ze er weer een te pakken, gelukkig maar. Ik ben zelf chauffeur en kom deze idioten dagelijks tegen, het begint al op de N61 om er nog net even langs te kunnen als deze van 2 naar 1 baan gaat. Op de sloeweg is het een racebaan. De A 58 is een baan voor gespecialiseerde klevers, dan de A 16 het plekje waar rechts inhalen gewoon mag van de politie. De A27 met zijn gesloten spits rijbaan waar een dik vet rood kruis boven hangt wordt totaal genegeerd en vol benut voor het even snel inhalen. Dan heb je ook nog de links en bij 3 banen Lekker in het midden blijven rijden. Dan ook nog eens onze belgie buren en oostblok buren die er helemaal geen bal van begrijpen, maar ja ze hebben het rijbewijs toch mooi maar op zak toch.
Goesenaar (19-3-2018 om 20:31)
Zo oud al en nog steeds niet verstandig. Gooi zijn auto maar in de schredder.
Henri de Roeck (19-3-2018 om 19:42)
Tegenwoordig is er veel agressie in het verkeer, ze snijden je af, of ze willen ineens voor je een auto voorbij steken , dat doen ze dat zonder richting aan te geven, gebeurt veel met vrachtwagens. Als ze je willen inhalen dan komen ze heel dicht achter je rijden, ze zouden je het liefst van de weg drukken. Tegenwoordig rijden ze bijna allemaal als gekken, elke week is het wel prijs op de Sloeweg. Ik vind dat ze het rijbewijs moeten afpakken van automobilisten, die zeker harder 50 km te hard rijden, want dat is niet meer normaal, en nog een flinke boete bovenop geven . Als je harder rijdt dan de toegestane snelheid, ( 20 a 30 km ) dan weet je ook dat je een boete krijgt,als dit niet teveel gebeurt, kun je je rijbewijs wel behouden vind ik
Cookie-instellingen beheren