Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wietplanten gevonden bij controle vakantiepark

Toegevoegd: 20-03-2018, 20.16 uur
Wietplanten gevonden bij controle vakantiepark
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Tijdens een doorzoeking bij een grote controle op vakantiepark Onze Hoeve in Bruinisse heeft de politie dinsdag enkele wietplanten aangetroffen. De brandweer constateerde op verschillende plaatsen een verhoogde kans op brandoverslag.

Aan de controle op het park aan de Hageweg deden naast de brandweer en de politie ook de gemeente Schouwen-Duiveland en de Belastingdienst mee. Volgens de gemeente werden zo'n 70 percelen op het park gecontroleerd op zaken als (illegale) bewoning, brandveiligheid, de algehele staat van de caravans en strafbare feiten.

De brandweer heeft bij een groot deel van de gecontroleerde percelen vastgesteld dat er een verhoogde kans was op brandoverslag. “Dit omdat de caravans en schuurtjes erg dicht op elkaar staan”, zo legt de gemeente uit. De eigenaren van deze percelen worden hierover door de gemeente aangeschreven.

Bij één perceel heeft de politie een zoeking gedaan op basis van de opiumwet. Hierbij werden enkele hennepplanten aangetroffen. De bewoner heeft afstand van gedaan van de planten. De handhavers van de gemeente hebben de aanwezige personen op het park gecontroleerd op de status van hun verblijf. De belastingdienst heeft met name informatie opgehaald die nog nader zal worden bekeken.

Volgens de gemeente verliep de controle rustig en was de samenwerking tussen de diensten goed. “De komende tijd zullen er meer controles op vakantieparken worden uitgevoerd”, aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (21-3-2018 om 08:03)
4 planten is het toegestane maximum, en het maakt niet uit hoe groot ze zijn.. ik heb er wel van 2 meter en hoger gezien. dit betreffende wel buiten wiet...