Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijs kwijt vanwege openstaande boetes

Toegevoegd: 21-03-2018, 07.42 uur
Rijbewijs kwijt vanwege openstaande boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vannacht iemands rijbewijs ingenomen omdat deze persoon een bedrag van ruim 2.200 euro aan boetes open had staan.


Rond 00.30 uur signaleerden de camera’s van de ANPR-nummerplaatherkenning bij de Westerscheldetunnel dat hier een voertuig reed uit Terneuzen. Het systeem gaf een ‘hit’ omdat de eigenaar nog zes boetes open had staan met een totale schuld van 2.232 euro.

De persoon kon echter niet slsnog betalen en daarom bepaalde de officier van justitie dat het rijbewijs van de bestuurder als dwangmiddel kon worden ingenomen. Het rijbewijs zal worden opgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Wanneer de boetes zijn betaald krijgt de persoon zijn rijbewijs terug.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
geert (24-3-2018 om 14:59)
Moderne manier om iemand zijn geld te stelen tegenwoordig voor de lichste delicten geven ze al bekeuringen. Vd week een gehad voor geen richting aangeven 90€ gaat nergens heen met dit land
Ap (22-3-2018 om 07:47)
@jordi, als meneer al in de schulden zit moet je vooral zorgen dat je niet ook nog voor €2200 boetes krijgt. Dat heb je toch echt zelf in de hand
jordi (21-3-2018 om 11:41)
hoe moet deze meneer da nu naar zijn werk om evt zijn schulden af te lossen ,heel vreemd dat zijn rijbewijs af word genomen. ze kunnen toch een regeling treffen want waarschijnlijk komt deze meneer nu juist nog meer in de problemen.
zeeuw (21-3-2018 om 10:57)
niet terug geven op nieuw examen laten doen
Biggetje (21-3-2018 om 09:58)
Na eerste niet betaalde boete al in actie komen. Deze lui leren het niet als je niet meteen beslag legt op hun bezittingen.
Bram (21-3-2018 om 09:06)
Waarom het rijbewijs innemen deze persoon gaat dan waarschijnlijk zonder rijbewijs rijden waardoor hij niet verzekerd is en als er dan wat gebeurt gaat het cjib dan ook de schade vergoeden Gewoon auto in beslag nemen en bij opbod verkopen het restant via loonbeslag of korten op zijn uitkering en zo de boetes innen of vastzetten tot hij wel betaald Dan is straks niet weer de gewone hardwerkende onschuldige burger de dupe als deze persoon zonder rijbewijs toch gaat rijden
Cookie-instellingen beheren