Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Doorgereden bromfietser had te veel gedronken

Toegevoegd: 21-03-2018, 16.39 uur
De bromfietser werd aangehouden en naar het bureau gebracht.
De bromfietser werd aangehouden en naar het bureau gebracht.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - De bromfietser die er gisteren vandoor ging na een aanrijding in Goes blijkt te veel alcohol te hebben gedronken. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


De man, een 21-jarige inwoner van Zierikzee, kwam rond 16.15 uur op bij de Oostsingel in botsing met een fietser en de bestuurder van een scootmobiel. De laatstgenoemden reden over de Sint Maartenbrug bij de Grote Kade / Albert Joachimikade toen de fietser plotseling werd aangereden door de bromfietser.

De vrouw botste met haar fiets tegen de scootmobiel en viel op de grond. De bromfiets reed ook nog tegen de scootmobiel en vluchtte daarna weg via de Oostsingel. De 29-jarige fietsster uit Goes werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de scootmobiel is naar de huisarts gegaan.

Tijdens de hulpverlening zagen agenten op een gegeven moment de doorgereden bromfietser rijden. Hij kon met behulp van een omstander worden aangehouden. De man moest een blaastest afleggen en blies 480 Ug/l terwijl voor beginnend bestuurders een limiet geldt van 88 Ug/l; bijna 5,5 keer te veel dus.

Bij nader onderzoek aan de brommer bleek dat deze veel te hard kon rijden: namelijk 89 kilometer per uur. Van de man is een verklaring opgenomen. Hij kreeg een proces-verbaal voor de verschillende strafbare feiten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper; (22-3-2018 om 10:14)
weer een voorbeeld van hoe het niet moet, RIJBEWIJS in beslag nemen plus 4 weken zitten en een flinke boete was beter op zijn plaats geweest. Ik ben het met PET eens, volgens mij heeft de rechtelijke macht het zo druk met die onzin strafjes dat ze niet meer lezen wat het volk hier van vind Bumper;
Pet (21-3-2018 om 17:32)
Precies daarom leren ze er niet van, alleen maar paar boete's haha die jongen lacht iedereen uit ! Rijbewijs invorderen alle kosten op hem verhalen en 3 jaar cel dat is wat hij zou moeten krijgen !!! Dit is gewoon een misdaad geen strafbaar feit meer maar keiharde tuig !
Cookie-instellingen beheren