Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Diverse boetes voor inhalen op Langeweg

Toegevoegd: 22-03-2018, 08.30 uur
Diverse boetes voor inhalen op Langeweg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AXEL - Het politieteam Zeeuws-Vlaanderen heeft deze week diverse automobilisten bekeurd voor het inhalen op de Langeweg (N258) bij Axel.


Op de weg scheidt een doorgetrokken streep de twee rijbanen. Inhalen is dus niet toegestaan. De politie betrapte tijdens de afgelopen nachtdiensten in totaal zeven personen die dit wel deden. Zij kregen elk een boete van 230 euro.

Volgens de politie is het inhalen op de weg erg gevaarlijk. Op de Langeweg zijn de afgelopen jaren diverse ernstige ongelukken gebeurd. In oktober raakte bijvoorbeeld nog een personenauto op de verkeerde weghelft. Hierdoor ontstond een botsing met een vrachtwagen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
walter (24-3-2018 om 09:44)
@achiel van 't hof je kan veilig inhalen, maar het mag niet, tussen de rotonde van drieschouwen en de rotonde bij de derde verkorting mag men niet inhalen, dit stuk is eerst 100km/h en wordt later 80km/h, waarom men dan niet in mag halen, moet aan de wegbeheerder gevraagd worden, want die heeft dat bepaald.
Klik (23-3-2018 om 10:32)
@Liesbeth: Bredere wegen is denk ik niet de oplossing. Zorgt er voor dat bestuurders meer gaan slingeren wat tot gevaarlijke situatie’s lijdt. @AntiGSM: Wees blij dat er geverbaliseerd wordt. Je zal niet de eerste zijn die een kind, zus, broer, vader, moeder verliest door een idioot die zo nodig in moest halen (en het overzicht niet had) omdat ie om 20:45 thuis moest zijn voor de aftrap van de Champions League. Of Luizenmoeder. Enfin. Je snapt wel wat ik bedoel. Ik denk dat we allemaal wel eens wat trotser mogen zijn op het werk wat wél gedaan wordt i.p.v. altijd dat oneindige gezeik over dingen die niet gebeuren.
Achiel van 't Hof (22-3-2018 om 22:14)
Je kan daar veilig inhalen, weg is breed en kaarsrecht. Als je dat niet kunt ben je je rijbewijs niet waardig. Had het vandaag ook weer bijna gedaan, zo'n debiel die slingert tussen de 85 en de 95. Waarom niet inhalen? Later op het stuk waar je wel mag inhalen bleek het wel weer, mevrouw was druk met vanalles en nogwat bezig behalve autorijden :(
Wortel (22-3-2018 om 18:42)
Ik heb zelf daar ook bekeuring gehad om 5 uur s,morgens, Reed net vrachtwagen voor mijn neus de rotonde op. Dan weet je dat je er 8 km er achter zit. Grrrr. Op dat tijdstip komen er amper 2 autos tegemoet.op kaarsrechte weg. Geen gevaar lijkt mij. Terecht bekeuring.? Heb het daar toch moeilijk mee. Wetende dat je vanaf Westdorpe wel mag inhalen tot aan rotonde drieschouwen en daarna niet meer. Is exact dezelfde weg. Heeeeel vreemd.
Axelaar (22-3-2018 om 17:42)
Wordt er dan ook eens gecontroleerd op mensen die daar te langzaam rijden? Gangetje van 50/60 km/h is geen uitzondering... Want dat lokt (ookal is het niet toegestaan) toch uit
AntiGSM (22-3-2018 om 17:12)
@Duckgirl (tante Katrien???), ik weet niet of je het weet maar dit betreffende ongeluk was wel degelijk een jongere! En inderdaad ouderen zitten ook veel met GSM te pielen maar bij de jeugd is het uitzondering als ze het niet doen. En neem van mij aan dat ik het dagelijks zie, niet alleen als ik zelf auto rijdt maar ook als voetganger.