Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Drie jaar cel voor verkrachting en gijzeling

Toegevoegd: 22-03-2018, 15.13 uur
Drie jaar cel voor verkrachting en gijzeling
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 20-jarige A. M. uit Middelburg, tegen wie een gevangenisstraf van drie jaar was geëist voor het verkrachten, mishandelen en gijzelen van een goede kennis/vriendin is daarvoor donderdag in Middelburg daadwerkelijk veroordeeld.


Eveneens geheel volgens de eis van de officier van justitie kreeg zijn 20-jarige Souburgse vriend A. G. negen maanden cel opgelegd en werd een 17-jarige jongeman uit Middelburg veroordeeld tot een jeugddetentie van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk en een leerstraf van 35 uur.

De vriendin werd begin juni door M. uitgenodigd om naar een hotelkamer in Middelburg te komen om daar over 'werk' te praten. In die kamer zaten ook G. en de minderjarige. In de hotelkamer werd het meisje door M. bedreigd, verkracht en mishandeld. Ze wist naakt het hotel te ontvluchten en zocht hulp in een hotel ernaast. Daar werd de politie gewaarschuwd. Die constateerde dat ze geen tekenen van 'teveel gedronken' vertoonde zoals M. had beweerd.

De rechtbank rekende het M. zwaar aan dat hij tijdens de behandeling van zijn zaak geen enkel respect had getoond richting slachtoffer en dat hij een leidende rol had gespeeld. Ook liet de rechtbank meewegen dat hij haar seksueel had vernederd terwijl de anderen toekeken. Naast de opgelegde straffen moeten ze ook 10.367 euro schadevergoeding betalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dini (23-3-2018 om 23:44)
Er wordt niks voorgeschoten als ze in beroep gaan, wat ze zeker zullen doen. Waarheid moet nog eerst boven water komen. Het is nog lang niet klaar.
Bigbob (23-3-2018 om 12:56)
Tsjah deze laffe rat staat dus binnen jaar 2 buiten. 1 voordeel, in de bak hebben het ze nooit zo op verkrachters en ander laf volk. Hopelijk komt hij samen met big bob in de cel en kan hij zeepjes gaan rapen. Dan kan hij straks zelf huilend aangifte doen van verkrachting. Hopelijk wordt de schadevergoeding alvast voorgeschoten door justitie want deze battyboys hebben geen rooie rotcent.
Pietje (22-3-2018 om 18:32)
Ik vind dat gerechtigheid wel meevallen vooral als je iemand verkracht met 3 man, sexueel vernederd en dan al over 3 jaar buiten staan?
Mo (22-3-2018 om 16:50)
Er is veel onrecht geloof me dit is niet de waarheid dit is persoonlijke gericht
Peet (22-3-2018 om 15:36)
Goedzo gerechtigheid ! Eindelijk x goede straf, goed gedaan rechtbank !!! Nu nog al die jonge gasten die naar school gaan en kinderen maken straffen.. Vind het zeer kwalijk er jonge moeders van 13 14 15 jaar lopen en die jongens die ze zwanger maken lopen allemaal vrijuit, ook dat zou zeer zwaar gestraft moeten worden je bent en blijft minderjarig.. Toch triest de jeugd meer van sex weet dan van diploma's halen en werken !
Cookie-instellingen beheren