Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 85 km

Drie arrestaties voor serie inbraken Schouwen

Toegevoegd: 22-03-2018, 15.20 uur
Drie arrestaties voor serie inbraken Schouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De recherche heeft deze week een onderzoek afgerond naar een serie inbraken in huisjes op vakantieparken op Schouwen-Duiveland. Er zijn drie verdachten aangehouden.


Sinds september 2017 werden enkele vakantieparken op Schouwen-Duiveland volgens de politie regelmatig bezocht door inbrekers. Hierop werd een uitgebreid onderzoek gestart naar mogelijke daders. Hierbij kwam de politie op het spoor van twee jongemannen (18 en 19 jaar oud) uit Zierikzee.

De twee konden op 13 maart worden aangehouden. Het onderzoek werd vervolgens voortgezet en op 20 maart kon ook een 18-jarige vrouw als verdachte worden gearresteerd. De vrouw wordt verdacht van medeplichtigheid.

De beide mannen zijn voorgeleid voor de hulpofficier van justitie. De jongste was op dat moment nog net 17 jaar oud en mocht het vervolg van zijn zaak daarom thuis afwachten. Ook de vrouw mocht na verhoor weer naar huis.

Opiumwet
De mannen worden overigens niet alleen verdacht van diefstal en heling, maar ook van overtreding van de Opiumwet. In de woning van de 18-jarige man is namelijk een hennepstekkerij aangetroffen. Bovendien is er bij een 32-jarige man uit Serooskerke op Schouwen-Duiveland een hennepkwekerij gevonden. Hierbij lijkt ook de 19-jarige verdachte betrokken te zijn.

Veel gestolen goederen zijn teruggevonden en in beslag genomen. Op dit moment wordt nog onderzocht waar de aangetroffen spullen oorspronkelijk thuishoren. De eigenaren krijgen volgens de politie zo snel mogelijk bericht dat hun gestolen goed terecht is. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren