Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Scheepsbrand Westerschelde lijkt onder controle

Toegevoegd: 23-03-2018, 22.15 uur - Update: 23-03-2018, 22.29 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De brand aan boord van vrachtschip ‘LMZ Pluto’ op de Westerschelde lijkt onder controle. Een gespecialiseerd brandweerteam is aan boord gegaan, maar hoeft verder niet in actie te komen.


De brand werd rond 19.20 uur ontdekt toen het schip vanuit de Antwerpse haven onderweg was richting de Noordzee. Ter hoogte van het Zeeuws-Vlaamse Ossenisse werd alarm geslagen. De Veiligheidsregio Zeeland alarmeerde direct een KNRM-reddingboot en de MIRG (Maritime Incident Response Group), een eenheid van de brandweer die gespecialiseerd is in het bestrijden van incidenten aan boord van schepen.

Het schip is in de tussentijd richting de zogeheten Put van Terneuzen gebracht om daar voor anker te kunnen gaan. In Vlissingen is het MIRG van de brandweer aan boord gegaan van de RWS 79, een vaartuig van Rijkswaterstaat. Rond 21.40 uur was de MIRG aan boord om nader onderzoek te kunnen doen naar de nodige vervolgstappen. Het team is inmiddels weer van boord.

“Op dit moment is er geen gevaar voor de omgeving en is de brand binnen een afgesloten ruimte. De ruimte en het schip worden wordt vanaf de buitenkant gekoeld. Er is geen verdere escalatie te verwachten”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

De lading van het schip is hoofdzakelijk schroot van metalen maar er is geen sprake van een metaalbrand. “In de ruimte waar de brand zit, liggen doeken en rubber. Er staat geen schroot in brand”, aldus de woordvoerder.

Naast de RWS79 zijn momenteel ook de sleepboten Union 6 en Multratug 32 ter plekke. De sleepboten zullen het schip later vandaag begeleiden naar de Sloehaven in Vlissingen. "Hierdoor kan de vaarweg vrijgehouden worden en bovendien is het schip in de haven gemakkelijker te bereiken om een nacontrole te doen", zo legt de Veiligheidsregio uit.

"Het schip heeft bovendien een eigen brandweer aan boord. Die houdt de brand in de gaten en onder controle. Er is geen sprake van escalatie of mogelijke escalatie. Morgenochtend zal brandweer Zeeland naar het schip gaan voor nacontrole", aldus de woordvoerder.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren