Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen rijden onder invloed in dezelfde auto

Toegevoegd: 24-03-2018, 10.12 uur
Mannen rijden onder invloed in dezelfde auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-JANSTEEN - Twee 18-jarige jongemannen uit Terneuzen zijn vannacht beboet nadat ze, kort na elkaar, onder invloed hadden gereden in dezelfde auto.


Agenten zagen het voertuig rond 3.45 slingerend over de Verrekijker in Sint-Jansteen rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken en in eerste instantie werd hier goed gehoor aan gegeven. “De auto stopte en de agenten spraken de bestuurder aan. Deze gaf echter ineens toch weer gas en ging er vandoor”, aldus de politie.

De achtervolging werd ingezet en op de Visserijstraat stapte de bestuurder uit de auto om vervolgens te voet verder te gaan. Een hondengeleider wist de man te traceren in de Puttingstraat. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken en ook werd geconstateerd dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Zonder licht
In de tussentijd was een passagier achter het stuur gekropen. “Dat deed hij met gedoofde lichten, een methode die mensen vaak gebruiken om uit het zicht van de politie te blijven”, zo zegt de politie. Agenten wisten de auto echter toch te lokaliseren en nadat een eerste stopteken werd genegeerd kon de bestuurder op de Hovestraat alsnog aan de kant worden gezet.

Ook deze persoon bleek te veel gedronken te hebben. Hij is daarom, net als de andere man, meegenomen naar het politiebureau. De jongeman die op de Puttingstraat werd aangehouden kreeg bekeuringen voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en het wegrijden met piepende banden. De tweede bestuurder kreeg bekeuringen voor het rijden onder invloed en het rijden zonder licht.

Rijbewijs kwijt
Tijdens de zoekactie naar de voortvluchtige bestuurder werd overigens nog iemand betrapt op het rijden onder invloed. Politiebikers kwamen namelijk op de Antoniusdreef een 27-jarige Belgische bestuurster aan die zich had vastgereden. Ze bleek dusdanig dronken achter het stuur te zitten dat haar rijbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren