Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Zeven N-wegen bij gevaarlijkste van Nederland

Toegevoegd: 24-03-2018, 10.52 uur
Zeven N-wegen bij gevaarlijkste van Nederland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De N252, de N654, de N655, de N656, de N673, de N667 en de N689 behoren tot de gevaarlijkste wegen van Nederland. Dat heeft RTL Nieuws samen met professor Bert van Wee uitgezocht. Op de genoemde wegen is het risico op een ongeval namelijk meer dan drie keer hoger dan gemiddeld.


RTL kende alle provinciale wegen sterren toe. Op basis van de kans op een ernstig ongeval kreeg elke weg een aantal sterren om zo wegen onderling goed te kunnen vergelijken. Eén van de wegen met een hoog ongevalsrisico is de N252 tussen Terneuzen en Sas van Gent. Hie vielen in drie jaar tijd (tussen 2014 en 2016) twee doden, twee ziekenhuisgewonden en twee lichtgewonden. In 23 gevallen was alleen sprake van blikschade.

Op de N654 tussen Zierikzee en Zonnemaire was in dezelfde periode sprake van twee slachtoffers (waarvan één dodelijk). De N655 tussen Zierikzee en Brijdorpe was goed voor 13 ongevallen. Hierbij was in één geval een dode te betreuren. Verder werden twee ziekenhuisgewonden en één lichtgewonde genoteerd. Negen keer was er sprake van blikschade.

Het hoogste aantal ongevallen was op de de N656 tussen Tholen en Sint Philipsland: 33 in drie jaar tijd. Volgens RTL Nieuws waren hier drie doden te betreuren, moest één iemand naar het ziekenhuis en waren er twee lichtgewonden. In 27 gevallen was er blikschade.

Ook de N667 tussen s-Heerenhoek en Heinkenszand wordt aangeduid als gevaarlijke weg: hier was één dodelijk slachtoffer, moest één iemand naar het ziekenhuis en waren er twee lichtgewonden op een totaal van acht ongevallen. Op de N689 tussen Terhole en Walsoorden vielen in drie jaar twee verkeersslachtoffers bij in totaal 13 ongevallen. Hierbij was één dode te betreuren.

Op de N673 tussen Kruiningen en Yerseke vielen in de meetperiode tot slot in totaal drie verkeersslachtoffers (waarvan één dodelijk). In totaal waren er 11 ongevallen. Een compleet overzicht met cijfers van alle doorgaande (Zeeuwse) wegen een aanvullende informatie per N-weg vind je op de website van RTL Nieuws.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bassie (29-3-2018 om 21:42)
Wat een onzin allemaal; afentoe op je mobiel kijken tijdens het rijden kan echt geen kwaad als je maar voorzichtig blijft dat is mijn motto!
Popeye (24-3-2018 om 21:10)
@will: vroeger vielen er dan nog wel aanzienlijk meer slachtoffers .. juist jouw 'niet beter weters' doen alles op de autopilot en vergeten na 86 x 'vrij' de potentiele 'boem' in de 87'ste keer .. Ben wel met je eens dat men steeds minder lijkt te anticiperen - maakt niet uit om de bocht over de tegemoetkomende helft te snijden, liefst nog zonder richting aangeven. Allemaal uit het niet concentreren op t rijden. Mijn idee.
Will (24-3-2018 om 19:02)
Ben het helemaal eens met jullie, de wegen zijn niet gevaarlijk maar de mensen die er stunten uithalen, wij reden vroeger al op deze wegen ik weet niet beter.
f (24-3-2018 om 17:39)
Inderdaad Peet, als ik achter het stuur zit ben ik bezig met autorijden, niet met die rot telefoon. het zou de lelefoonboeren sieren als ze een telefoon zouden maken die automatisch op zwart gaat zodra je de auto start maar ja niet een merk durft daar zn vingers aan branden... Nee liever nog wat miljoenen belastinggeld spenderen aan onzinnige aanpassingen aan infrastructuur, wij betalen wel hoor! mvg,f
Nel (24-3-2018 om 16:09)
Peet en cq jullie halen mij de woorden uit de mond. De wegen zijn niet gevaarlijk het rijgedrag van de mensen is gevaarlijk De mensen hebben zelf een verantwoordelijkheid maar tegenwoordig ligt het allemaal aan iets of iemand anders inplaats van de hand in eigen boezem te steken. Maar het zal helaas niet meer anders worden nu de smartphone de baas is in het verkeer.
AntiGSM (24-3-2018 om 14:02)
@cq en Peet; de spijker op z'n kop, allebei! Precies, er zijn geen gevaarlijke wegen, een motor is niet gevaarlijk, het zijn de bestuurders, DIE zijn gevaarlijk. Door heel dit geklungel van de laatste jaren komt er vraag naar die volautomatische zelfmoord auto's omdat ze dan helemaal niet meer op de weg hoeven te kijken maar ALLEEN nog op de smartphone!
Cookie-instellingen beheren