Weerbericht:
Vanochtend langs de kust stormachtig met kans op zware windstoten
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zwaargewonde bij wielerronde Bruinisse

Toegevoegd: 24-03-2018, 17.47 uur
Zwaargewonde bij wielerronde Bruinisse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Tijdens een valpartij bij de wielerwedstrijd Ronde van Bruinisse in Bruinisse is zaterdagmiddag iemand ernstig gewond geraakt. Een ander liep minder ernstig letsel op. Dat heeft de politie bevestigd.

Door onbekende oorzaak zouden rond 16.15 uur op de Dorpsweg twee deelnemers ten val zijn gekomen. Eén van de twee belandde op een hek en liep hierdoor een slagaderlijke bloeding op. Voor deze gewonde werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar deze kwam uiteindelijk niet ter plaatse.

De zwaargewonde fietser is met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De ander is eveneens per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de toestand van de eerste wielrenner zorgwekkend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (25-3-2018 om 21:33)
@Kees: het betreft hier een wielerwedstrijd, je weet wel, een evenement speciaal voor wielrenners. Bij sport gebeuren er ongelukken, en wielrennen is een sport.
Kees (25-3-2018 om 17:43)
Zoals altijd rijden ze veel te dicht bij elkaar. Elkaar meer de ruimte geven zou helpen. EN SNELHEID AANPASSEN AAN OVERIGE FIETSERS. Niet met 60KM per uur langs fietsers scheuren wan dan zouden ze een duw krijgen van mij
Popeye (24-3-2018 om 19:00)
De horror, nu maar hopen .. en geluk bij t herstel gewenst!