Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sportvisboot met motorstoring op Westerschelde

Toegevoegd: 25-03-2018, 21.03 uur
Het jacht werd op sleeptouw genomen naar een jachthaven.
Het jacht werd op sleeptouw genomen naar een jachthaven.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot van het station in Breskens is zondagmiddag uitgevaren nadat een sportvisboot last had gekregen van motorproblemen.


De schipper van het Belgische bootje wilde rond 15.30 uur op de Westerschelde zijn motor starten om na een dagje vissen terug te keren naar Breskens. Op dat moment bleek echter dat de motor niet meer wilde starten. Hierna sloegen ook de zekeringen door met een totale black-out als gevolg.

Een andere sportvisser sloeg alarm bij de Kustwacht en die alarmeerde de bemanning van de reddingboot Zeemanshoop. De KNRM'ers hebben ter plekke een sleepverbinding tot stand gebracht om de boot vervolgens veilig naar de jachthaven te brengen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (26-3-2018 om 10:03)
begint dat gezeik ook al weer zijn het geen Belgische duikers dan wel sportvissers. heel de winter de tijd gehad om alles in orde te brengen ....
't is toch niet te geloven hé (26-3-2018 om 08:33)
't is toch niet te geloven hè, wéér zo'n "sportvisser" die vergeten heeft zijn reservemotortje achter zijn boot te hangen....
Cookie-instellingen beheren