Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor dealen en vuurwapenbezit

Toegevoegd: 27-03-2018, 22.05 uur
Celstraf voor dealen en vuurwapenbezit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor het dealen in cocaïne en het bezit van een vuurwapen heeft de rechtbank in Middelburg dinsdag de 31-jarige R. B. uit Bergen op Zoom een gevangenisstraf van 16 maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk opgelegd. Er was 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist.


Zijn maat en hulpje, de 31-jarige S. M. uit Roosendaal kreeg in plaats van negen maanden plus zes voorwaardelijk een celstraf van 120 dagen waarvan 99 dagen voorwaardelijk (voorarrest) en een taakstraf van 240 uur. De 26-jarige C. de V. uit Goes kwam er met een celstraf van 12 dagen - gelijk aan het voorarrest - en een taakstraf van 240 uur van af. In zijn geval had de officier van justitie ook nog 168 dagen voorwaardelijk geëist.

Dat de drie een criminele organisatie vormde, daarvan werden de drie vrijgesproken. Evenmin vond de rechtbank bewezen dat met name B. in het bezit was geweest van 5 gram cocaïne en zich schuldig had gemaakt aan witwassen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (28-3-2018 om 07:11)
Gelukkig dat deze mensen de verdiende straf hebben gekregen maar als voor zulke straf bare feiten had het nog zwaarder moeten zijn voor zulke criminelen.
Cookie-instellingen beheren