Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Jongeren vallen hulpverleners in Kortgene aan

Toegevoegd: 29-03-2018, 11.10 uur
Jongeren vallen hulpverleners in Kortgene aan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KORTGENE - In een jeugdzorginstelling aan de Galgendijk in Kortgene zijn in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur vijf minderjarigen aangehouden.


De jongeren worden ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht in het pand waar zij verblijven en ook medewerkers te hebben bedreigd. Voor hun eigen veiligheid besloten de medewerkers zich in te sluiten in een kantoorruimte en daar de politie te bellen. Meerdere agenten, onder wie een hondengeleider, zijn naar het adres gegaan.

Toen zij binnenkwamen in het pand en het de jongeren duidelijk werd dat zij zouden worden aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex werden de vijf erg agressief en begonnen zij ook de agenten uit te schelden en te bedreigen. Er werden zelfs klappen en schoppen uitgedeeld tegen de politiemensen. Door de agenten is pepperspray gebruikt om de minderjarigen aan te kunnen houden.

De vijf aangehouden verdachten zitten nog vast in het politiecellencomplex. Ze worden vandaag gehoord over de verschillende feiten waarvan zij verdacht worden. Door jeugdzorginstelling Juvent is aangifte gedaan van bedreiging en vernieling. Ook de agenten doen aangifte van het door de jongeren gebruikte geweld tegen hen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (29-3-2018 om 17:16)
Ik dacht dat er daar een interventie team aanwezig was,in ieder geval overdag. Ach zal er niett teveel over zeggen boefjes hebben ook een moeder hé . En de schade ach die betaald de belastingbetaler , want veel te halen valt er niet bij een boefje, en ouders cq verzorgers zijn op dat moment ineens niet verantwoordelijk als het om de centjes gaat, maar wel graag inspraak in behandeling eisen huisvesting en dergelijke.
Jojo (29-3-2018 om 17:11)
Waarom pepperspray gewoon ouderwets met de wapenstok op hun donder geven Deze snotapen hebben tegenwoordig 0% respect voor hulpverleners Laat ze maar eens goed voelen als ze een paar dagen niet op hun reet kunnen zitten omdat hij wat beurs is Meschien maar goed dat ik geen agent ben
Pieter (29-3-2018 om 13:06)
Nou, dat is dus duidelijk...deze gasten zijn niet te handhaven en tonen geen enkel respect voor anderen. Naar mijn mening de hulpverlening voor dit soort stoppen en gewoon vastzetten zonder enige vorm van luxe. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks!!!!
Cookie-instellingen beheren