Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en vooral overdag buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote controle op vakantiepark Heinkenszand

Toegevoegd: 29-03-2018, 11.28 uur
Grote controle op vakantiepark Heinkenszand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

HEINKENSZAND - Woensdagavond vond een onaangekondigde integrale controle plaats op vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand. Gemeente Borsele, politie, GR de Bevelanden en SaBeWa Zeeland voerden de controle gezamenlijk uit.

De gemeente Borsele vindt het van belang dat leefbaarheid en veiligheid op vakantieparken gewaarborgd is. Met de controle is meer zicht verkregen op de staat van het park en wat er zich afspeelt. Zo’n 25 percelen op het vakantiepark zijn gecontroleerd op zaken als (illegale) bewoning en bebouwing, sociale fraude, openstaande schulden en strafbare feiten.

Toezichthouders van de gemeente reikten bij vijf percelen een vooraankondiging last onder dwangsom uit voor illegaal permanent verblijf op het park. Deze bewoners krijgen zes maanden de tijd om op eigen initiatief te verhuizen. Daarnaast deelde de gemeente meerdere waarschuwingsbrieven uit aan bewoners over het gemeentelijk beleid van (illegaal) verblijf op een vakantiepark.

De politie heeft op één perceel een betalingsregeling getroffen voor een openstaande boete van €1200,-. Voor deze openstaande schuld is een voertuig buiten gebruik gesteld. Nadat de boete is betaald, wordt deze weer vrijgegeven. Daarnaast werd één woning gebruikt om seksuele diensten aan te bieden. Hierover wordt een rapport opgemaakt en gedeeld met de gemeente, zodat zij hierop kunnen handhaven.

Medewerkers van GR de Bevelanden troffen tijdens de controle geen onregelmatigheden aan. Wel zijn met drie bewoners afspraken gemaakt om ze te helpen bij de weg naar schulddienstverlening of het zoeken naar een andere woning. SaBeWa Zeeland heeft vier betalingsregelingen getroffen, één auto in beslag genomen en één bankbeslag opgelegd. In totaal ging het om openstaande schulden van ongeveer €10.000,-.

De controle verliep rustig en de samenwerking tussen de diensten was goed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wee (30-3-2018 om 16:48)
Het zal lonen om alle vakantieparken met huisjes te controleren. Meerdere mensen verstoppen zich op die manier, zo ook op volkstuinenperselen
han (29-3-2018 om 21:34)
Gemeentes geven gewoon weg toestemming om arbeidsmigranten daar te dumpen dan moeten de vaste huis bezitters het daar maar zelf uitzoeken ook ex gedetineerden zonder vaste woonplaats omdat ze alles verspeeld hebben geven ze hier de ruimte en gaan verder met ondeugdelijke praktijken zoals wiet (teelt) e.d verkopen. En ze maken de diensten gewoon uit maken vriendjes met arbeidsmigranten om wat aanspraak te hebben zuip partijen,dronkemanspraat harde muziek en ga zo maar door . klagen bij politie helpt niet ,moet je bij parkbeheerder zijn,die vullen de zakken omdat een vakantie ganger zo'n park mijt. .
Oliver (29-3-2018 om 12:00)
Kijk naar vakantie park de braakman. Te hoek. Wandt daar loopt het ook de spuigaten uit. Moet een vakantie park blijven geen woondorp.
ger (29-3-2018 om 11:51)
de eigenaar is al lang blij dat die huisjes in de winter verhuurt worden en zal niet zo nauw kijken wat er allemaal gebeurt op het park, de eigenaar ook een flinke boete geven die de crimi's soortje toestemming verleend ......