Vrijspraak voor verdachten cokesmokkel

Toegevoegd: 29-03-2018, 18.54 uur

De drugs werden op 12 juni aangetroffen in de Vlissingse haven
De drugs werden op 12 juni aangetroffen in de Vlissingse haven
1
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de drie mannen die ervan werden verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van zo'n veertig kilo cocaïne die op 12 juni in de haven van Vlissingen werden aangetroffen vrijgesproken.

Twee weken geleden hoorden de drie Rotterdamse T. van D. (47) dertig maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen, F. F. (26) twee jaar en voor S. C. (22) had de officier van justitie een celstraf van achttien maanden in gedachten.

De drugs bevonden zich in een container met bananen uit Ecuador en waren via Rotterdam, per binnenschip in de Vlissingse haven aangekomen. Dat er cocaïne was aangetroffen wist de politie al dankzij een anonieme tip en het was dus taak een en ander goed controleren. En zo kwam D. in beeld die met een busje het terrein op reed. Via Van D. en twee 'passagiers' kwamen ook F. en C. in beeld. De drie wisten van niets.

In haar vonnis volgt de rechtbank tot op zekere hoogte de pleidooien van de advocaten, die klip en klaar stelden dat het best zo kan zijn dat alles 'riekt' naar betrokkenheid en voorbereidingshandelingen, maar dat dat niet voldoende is om tot een wettig en overtuigend bewijs te komen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (30-3-2018 om 19:42)
Toe maar houd zijn handen maar boven zijn hoofd, het valt allemaal wel mee, kom nou met een mooie Bab bal kom je tegenwoordig heel ver, maar vergeet niet dat de haven in Vlissingen veel gebeurd wat niet toegestaan is, met andere woorden het verhandelen met die rommel gebeurd op grote schaal in de hoofdstad
en ja hoor, daar gaan we weer (30-3-2018 om 10:22)
Zo, misdaad loont weer eens, zucht....... Ik wens de "rechter" goede feestdagen toe, is hij/zij hard aan toe zo te lezen...
Popeye (30-3-2018 om 00:41)
Ja, joh, je zou je toch bijna schamen om aan de goede (?) kant van de wet te staan - gelukkig blijven r nog altijd schlemielige huiselijk geweldenaardenaars te veroordelen hė!