Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 234 km

OM: Goese wietkweker moet ton betalen

Toegevoegd: 29-03-2018, 20.34 uur
OM: Goese wietkweker moet ton betalen
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg wil van Goesenaar E. V. (35) geld zien. Ruim een ton en dat geld zou V. hebben verdiend met het kweken van hennep.


In 2015 werd V. veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Twee kwekerijen had V. gehad: een in de Voorstad in Goes en de tweede in zijn woning aan de M. D. de Grootstraat; in een kamer waarvan zijn echtgenote dacht dat-ie bezig was een babykamer in te richten.

Niet al te lang nadat hij in 2013 was begonnen maakte justitie dankzij anonieme informatie een eind aan de illegale, agrarische ambities van V. en werd er na het nodige onderzoek eens berekend wat V. zou hebben verdiend. Een kwestie van de bankrekeningen controleren en alles wat niet kon worden verantwoord of waar geen plausibele verklaring voor was was op een andere manier dan legaal verkregen.

De verklaringen van V. waren de volgende: erfenis, schenkingen, leningen. De verklaringen die er waren, waren volgens de officier van justitie van bijzonder weinig waarde. Hij zag dan ook geen enkele reden om van het gevraagde bedrag (105.585 euro) af te wijken.

De advocate van V. betoogde dat V. maar acht oogsten had gehad en dat de hele handel hem niet meer dan 13.000 moest hebben opgebracht. Wat het uiteindelijke te 'plukken' bedrag gaat worden maakt de rechtbank op 9 mei bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (30-3-2018 om 14:00)
goed zo plukt ze maar goed
Terneuzenaar (30-3-2018 om 13:56)
Als men toch ieder steentje boven wil krijgen vindt ik dat er ook gekeken moet worden of het gekweekte product medicinaal is of niet. De coffeeshop mag de deuren wagenwijd openen maar de leverancier wordt gestraft, laat de kwekers netjes belasting afdragen mits de werkwijze veilig en professioneel is opgezet, dan zie ik er geen kwaad in eerlijk gezegd.
Peet (30-3-2018 om 12:49)
En natuurlijk recht op uitkering stoppen !!! Want als hij moet betalen van de rechter ( heel goed ) gaat hij noot meer werken en dan mag de sociale dienst hem de rest van zijn leven onderhouden en betalen wij als belastingbetaler in principe dus zijn winst terug wat van zijn uitkering word ingehouden, dus verplicht laten werken zonder recht op uitkering onder toezicht reclassering ofzo !
AntiGSM (29-3-2018 om 22:11)
Denken ze nou werkelijk dat er van zulke lui iets te plukken valt? Kennen ze de spreuk niet van een kale kip en iets van niet kunnen plukken? Als die lui al iets hadden dan is dat al lang op en doordat ze nu geen kwekerij meer hebben dan kunnen ze dat geld ook nooit meer bij elkaar krijgen, ze zijn er ten slotte niet voor niets aan begonnen. Ik weet niet in wat voor sprookjes het O.M gelooft maar ik in ieder geval niet!
Cookie-instellingen beheren