Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vrijspraak gijzeling, veroordeling voor mishandeling

Toegevoegd: 30-03-2018, 16.54 uur
Vrijspraak gijzeling, veroordeling voor mishandeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 19-jarige R. B. voor openlijke geweldpleging en mishandeling een celstraf gelijk aan het voorarrest opgelegd: 180 dagen waarvan 159 voorwaardelijk. Ook komt hij onder toezicht van de reclassering te staan, heeft hij een proeftijd van drie jaar en mag hij geen druppel alcohol meer drinken.


B. kreeg deze straf voor een vechtpartij met zijn vrienden en het uitdelen van een klap in Ellemeet, toen hij zijn zin niet kreeg. Hij vroeg een scooterrijder om hem ergens naartoe te rijden en deze weigerde. De straf die de rechtbank B. heeft opgelegd is beduidend lager dan de geëiste 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk, toen hij zich moest verantwoorden voor het gijzelen van een plaatsgenoot, bedreiging, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel en een mishandeling.

B. werd voor de gijzeling, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel en bedreiging vrijgesproken omdat de gijzeling hoofdzakelijk was gebaseerd op de verklaring van het slachtoffer en tijdens de vechtpartij in Nieuwerkerk niet duidelijk was tegen welke vriend B. een op de grond liggende vriend stond te trappen.

De incidenten speelden zich af in de vroege uren van 4 december. B. stapte in Renesse bij het slachtoffer in de auto en zou hem hebben gedwongen om naar Zierikzee te rijden. Van daaruit ging de rit aangevuld met wat vrienden naar Nieuwerkerk. Daar kregen de vrienden ruzie en ontstond er een vechtpartij. Vervolgens ging de rit weer naar Renesse en eindigde de afgedwongen taxirit. Volgens het slachtoffer zou B. gezegd hebben een pistool bij zich te hebben.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren