Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Spullen voor wietkwekerij in loods Breskens

Toegevoegd: 30-03-2018, 16.57 uur
Spullen voor wietkwekerij in loods Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In een loods aan de Middenhavendam in de haven van Breskens zijn woensdagavond diverse spullen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden voor hennepteelt. In deze zaak is nog niemand aangehouden.


Agenten van het haventeam van de politie kregen via agenten van de Landelijke Eenheid een tip binnen die een man had doorgegeven. De man had namelijk bij een loods een verdachte situatie gezien. "De tipgever had bij de loods namelijk vaten en gevulde zakken zien staan", aldus de politie.

Op basis van de tip rees het vermoeden dat er mogelijk chemicaliën opgeslagen lagen die gebruikt zouden kunnen worden voor het produceren van synthetische drugs. De officier van dienst van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen gaf toestemming om het pand in te gaan.

Politie-agenten van het haventeam gingen samen met collega's van de Landelijke Eenheid de loods binnen. Daar troffen ze geen chemicaliën aan, maar wel spullen voor het opbouwen van een hennepkwekerij. Er werden 4 koolstoffilters, 5 tenten, 67 armaturen, 67 lampen van 600 watt, 24 tijdschakelaars, 16 koperen transformatoren van 600 watt, 2 luchtafzuigers, 2 slakkenhuizen, 1 ventilator, 2 dompelpompen, 1 schakelbord en 1 snelheidsregelaar in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren