Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kind los in auto, man vlucht voor politie

Toegevoegd: 31-03-2018, 13.54 uur
Kind los in auto, man vlucht voor politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BERGEN OP ZOOM - Een 66-jarige Tholenaar is vrijdagavond in Bergen op Zoom aangehouden nadat hij een verkeersovertreding had begaan en hij vervolgens weigerde mee te werken. Hij ging er meerdere keren vandoor voordat hij kon worden opgepakt.


Aan het begin van de avond zag een surveillerende motoragent op de Boutershemstraat in een tegemoetkomende auto een klein meisje tussen de voorstoelen staan. De agent is vervolgens gekeerd en achter de auto aangereden om de bestuurder een stopteken te geven.

De agent zegde de automobilist vervolgens een bekeuring aan voor het vervoeren van een kind zonder het benodigde kinderbeveiligingssyteem. Dat schoot bij de bestuurder in het verkeerde keelgat. “De verdachte was het geheel oneens met de agent en reageerde verbaal buitensporig agressief. Vervolgens trapte hij op het gaspedaal en reed hard weg”, zo vertelt de politie.

De motoragent zette de achtervolging in en werd opnieuw een stopteken gegeven. De verdachte negeerde dit echter maar stopte wel voor het rode verkeerslicht bij de kruising van de Randweg West met de Burgerhout. “Druk gebarend vanuit zijn geopende portierraam reed hij bij groen licht gewoon verder. Op de Burgemeester Wittelaan besloot hij echter alsnog te stoppen”, aldus de politie.

Om te voorkomen dat de man er opnieuw vandoor zou gaan opende de motoragent het portier van de auto. Hij pakte de arm van de bestuurder vast om deze de auto uit te begeleiden. Volgens de politie probeerde de man er echter opnieuw vandoor te gaan en reed hij hierbij bijna over de voeten van de agent heen.

Samen met een tweede motoragent werd de achtervolging ingezet. Op de Bredasestraat gaf de man het op en kon hij worden aangehouden. Na verhoor op het bureau mocht hij met drie bekeuringen op zak weer naar huis: één voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingsysteem, één voor zijn weigering om zijn rijbewijs te tonen en één voor het negeren van een stopteken.

Ook is er een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) waarin het vermoeden is neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bart (2-4-2018 om 07:25)
@Willem de Ollander: dan hoop ik maar dat u geen kinderen hebt, of dat de partner verstandiger zal zijn. Als je een kind ernstig gesond wil hebben (of ervan af wilt) moet u zelaten staan. Kunnen ze bij een noodstop lekker soor de voorruit vliegen. Laat staan wat er gebeurd bij een aanrijding!!!
Willem de Ollander (1-4-2018 om 19:28)
Wat een overtreding van de wet, een kind staande bij de achterbank. Het mag wettelijk niet maar ik zie het grote gevaar even niet hoor. De agent heeft in ieder geval zijn zin ,namelijk een storm in een glas water door een kleine overtreding. Succes verder.
raya (1-4-2018 om 11:57)
Waarom naar huis? ongelofelijk.
Cookie-instellingen beheren