Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 01-04-2018, 16.30 uur
Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Boulevard Bankert in Vlissingen heeft de politie afgelopen nacht een 22-jarige man uit Goes aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.


Surveillerende agenten zagen rond 02.00 uur een auto staan op de Boulevard. Het voertuig had grote schade aan de voorkant. De bestuurder zat nog achter het stuur en de bijrijder stond achter de auto. De politie liet de bestuurder blazen en hieruit kwam naar voren dat deze te veel alcohol had gedronken.

De man is vervolgens onder protest voor een ademanalyse en een speekseltest meegenomen naar het politiecellencomplex. Uit de test bleek dat de man vier keer de toegestane alcohollimiet had overschreden. Ook bleek bij hem THC in het speeksel aanwezig te zijn. Daarom is door een forensisch arts bloed afgenomen. Dit is voor onderzoek en analyse opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut.

De politie wacht de uitkomst van de bloedproef verder af. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook is hij zijn rijbewijs enige tijd kwijt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (3-4-2018 om 10:00)
@peet Uw verhaal staat bol van de zeer foute vooroordelen.... De test is pas sinds vorig jaar volgens de wet te gebruiken. Als dit diir de politiek in Den Haag sneller was geregeld had de drugstest al jaren eerder door de politie gebruikt kunnen worden.
Vlissinger (2-4-2018 om 11:31)
Peet u heeft helemaal gelijk! U moet alleen uitkijken waar u onze mede Nederlanders van beticht, voor dat u het weet wordt u, door een kleine heel luidruchtige minderheid, in een bepaalde hoek waar ze voornamelijk bruine overhemden dragen, gedrukt.
wim (2-4-2018 om 07:32)
Wat een toekomst van die jongen om met zoveel drank achter het stuur van je auto te zitten, dit zal niet de eerste keer wezen wat de drank betreft wat denk zo'n jongen nou hoe moet dat nou in verdere levens verwachting waar hij toch ook verantwoordelijk is
Peet (1-4-2018 om 18:26)
Ja heel leuk Politie maar dit gebeurt 200 x per dag in Vlissingen dat roep ik al 33 jaar hier en nog doen jullie bijna NOOIT drugstesten terwijl je een mobiele kit hebt en toestemming om te controleren !! Alle gasten daar op de boule en bloemenbuurt en bossenburg die blowen allemaal !! Als je een beetje etnisch profileert ( die blowen helaas allemaal ) dan kun je per dag wel 250 rijbewijzen invorderen hier en verdient de gemeente Vlissingen aan al die boete's 150.000 euro per maand zoiets dus begrijp er niks van burgemeester dat uw ambtenaren niet veel meer testen op drugs e.d. !!!!!!!!!!!!!!!
Kees (1-4-2018 om 17:33)
Drank en drugs.rijbewijs voor het leven intrekken. Voor zulke lui totaal geen respect of medelijden, ze zullen je kind maar aanrijden.
Cookie-instellingen beheren