Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerlieden bedreigd bij illegale verstoking

Toegevoegd: 02-04-2018, 12.46 uur
Brandweerlieden bedreigd bij illegale verstoking
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Een groep mensen die zondagavond een illegaal vreugdevuur had gesticht in Rilland heeft hulpverleners bedreigd toen zij aangaven dat het vuur uitgemaakt moest worden.


Surveillerende agenten zagen het brandje toen zij over de A58 reden. Op een terrein aan het Middenhof bleek een groepje van 15 man bij een vuur te staan. Volgens de politie had dit een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter.

Met behulp van een verreiker werd het vuur gevoed. Er werden onder meer pallets, plastic en autobanden op het vuur gegooid. De brandweer werd opgeroepen maar vanwege de slechte waterwinning werd besloten dat de verantwoordelijke het vuur mocht laten uitbranden mits er geen nieuw materiaal op het vuur zou worden gegooid.

De politie zegde proces-verbaal aan omdat er geen stookvergunning was afgegeven. Bij het arriveren van zowel de politie als de brandweer werd echter direct agressief gereageerd. De brandweerlieden werden op een dreigende manier benaderd door de bestuurder van de verreiker. Hij dreigde zelfs met de machine op hen in te rijden. Om zijn dreigement kracht bij te zetten draaide hij de machine in de richting van de brandweerlieden en reed hij in hun richting.

“Het is niet nodig om uit te leggen dat dergelijk gedrag tegen politiemensen en hulpverleners die gewoon hun werk doen niet wordt getolereerd. Wie agressie of geweld pleegt, of dreigt met het plegen van geweld, tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Daarom gaat de brandweer ook aangifte doen van deze bedreigende situatie. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (9-4-2018 om 17:24)
Gg ziet het dus zo dat als er brand is op eigen terrein er geen hulpverleners mogen komen omdat ze daar de eigen regels bepalen en dus is het te hopen dat er in zijn of haar huis geen brand uitbreekt want dat is eigen terrein en is de brandweer hier dan niet welkom volgens Gg.
Nel (3-4-2018 om 23:12)
Albert ten eerste worden er in het oosten geen autobanden verbrand tijdens de paasvuren en ten tweede mag er zonder geen vergunning en paasvuur aangestoken worden. Ga eerst eens je licht opsteken voordat je dergelijke onzin uitkraamt.
Albert (3-4-2018 om 10:08)
Ik keur het gebruik van autobanden af maar waarom mogen er in noord Nederland overal grote paasvuren branden en moet er in Zeeland meteen de brandweer en politie bijkomen? Geloof nooit dat er in noord Nederland voor elk paasvuur een vergunning aangevraagd is.
Ronald (3-4-2018 om 06:56)
Ik weet niet of iemand wel eens daar in die hoek is geweest. Maar ik kan mij goed inbeelden waar het was als ik mij dat verlopen boerenerf voor de geest haal. Naast vervolging voor bedreigen van hulpverleners moet de RUD ook eens optreden in verband met milieudelicten. Verstoken van (bedrijfs)afval kan je niet gedogen. Is misschien ook nog onder de noemer economische delicten te plaatsen (voordeel behalen uit illegale activiteit ten opzichte van gebruik van een reguliere afvalstroom).
Tom Helgers (2-4-2018 om 22:25)
Jammer dat Gg niet is opgepakt! Hij kan duidelijk wel wat bijles gebruiken. Volgende keer is het beter dat de politie direct doorpakt. Deze lui hebben duidelijkheid nodig!
Jose (2-4-2018 om 22:02)
Meneer Kees; Om te beginnen vind ik het gedrag van de stokers en omstanders van dit Paasvuur niet te tolereren. Maar U schrijft, dat de bestuurder van de verreiken vervolgd moet worden voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en poging tot doodslag. Gelukkig is het bij dreigen gebleven. Wat niet weg neemt dat dit heerschap flink gestraft moet worden. Meneer Kees, lees nu eerst eens goed een artikel voordat U met commentaar aan komt zetten.
Cookie-instellingen beheren