Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Wietkwekerij met 70 planten in Koudekerke

Toegevoegd: 02-04-2018, 14.04 uur
Wietkwekerij met 70 planten in Koudekerke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - In een woning op het Dorpsplein in Koudekerke hebben agenten zondagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner van het pand en tevens de eigenaar van de kwekerij is gehoord in het politiecellencomplex. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld.


In de woning stond volgens de politie een kweektent met daarin 70 wietplanten. In de tijd tussen aantreffen van de kwekerij en de invrijheidstelling van de verdachte is de kwekerij ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf.

Door het elektriciteitsbedrijf is bekeken of er gerommeld was met de elektriciteitsvoorziening in de woning. Dat bleek niet zo te zijn: de elektriciteit werd netjes via de meter verkregen. Er was overigens wel direct (brand)gevaar voor omwonenden, want de elektrische apparatuur in de kwekerij was volgens de politie niet geaard.

Door de politie zijn verschillende goederen uit de kwekerij in beslag genomen waaronder zes transformatoren van 600 watt per stuk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (3-4-2018 om 12:47)
Ik zou me eerder druk maken om het verschrikkelijke alcohol misbruik. Vooral in de kerkelijke gemeenten van Zeeland is dit een groot maatschappelijk probleem, om maar te zwijgen over de enorme hoeveelheden snuiverij die ook gebruikt word. Het zijn ook vaak die gene die moeilijk doen over wiet gebruik. Laat die patienten lekker hun joint gebruiken daar waar een ander pleit voor drank en snuif.
Pieter (2-4-2018 om 18:07)
Niet legaal maken maar snoeihard handhaven. Drugs staat altijd garant voor elende, ook softdrugs!!
Peet (2-4-2018 om 16:52)
Nou Kees het is al gek genoeg jij het wil legaliseren ik zou zelfs de kosten van ziekte door drugs-gebruik verhalen op de gebruiker en geen ziekenfonds meer gebruiken voor drugsverslaafden...... Het is strafbaar en het blijft drugs en de meeste doen gewoon nog autorijden ook.. Medicinaal gebruik is gewoon excuus voor verslaving !!!! Alle kosten van ontmanteling verhalen op de huurder en eigenaar ! Drugs mag NOOOOOIT gelegaliseerd worden het is en blijft drugs en criminelen maken de winst en de gebruikers met hun lage IQ gaan er aan kapot ! Elke drugsgebruiker gaat kapot door verslaving uiteindelijk dus nooit goed te praten !!!!!!!!!!!!!!!!
Kees (2-4-2018 om 16:07)
En wat doet de politiek? Geen klote. Burgemeesters schreeuwen moord en brand (terecht) voor volledige legalisering van de wietteelt zodat gemeentes er aan kunnen verdienen en handhaven. Nu kost het juist miljoenen aan handhaving. Als per provincie enkele boeren mogen telen onder controle is alles veiliger en beter. Echter de politiek wil op zeer kleine schaal een proef laten plaatsvinden in enkele gemeenten van 3 jaar. Waarna alles weer ontmanteld word en weer illegaal. Hoe gek wil je het hebben?
Cookie-instellingen beheren