Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
90 files van totaal 344 km

Onderzoek naar instorten dak tankstation

Toegevoegd: 03-04-2018, 10.17 uur
Door: Roland de Jong

’S-HEER ARENDSKERKE - Bouwkundig onderzoek moet uitwijzen hoe het heeft kunnen gebeuren dat langs de A58 vannacht het dak van een tankstation instortte.


De hulpdiensten werden rond 02.00 uur gebeld nadat het dak van de Total-pomp ‘Selnisse’ in het midden was gebroken en naar beneden was komen zetten. De tankshop was op dat moment gesloten, de 24-uurspomp was wel toegankelijk maar op het moment van de instorting was er gelukkig niemand aan het tanken. Er raakte niemand gewond.

Waarom het dak is ingestort, is onduidelijk. Bouwkundigen gaan daarom onderzoek doen naar wat er mis is gegaan. In de tussentijd is bij daglicht de schade aan de pomp goed te zien.  Het dak is in het midden naar beneden gekomen en daar bovenop twee pompinstallaties beland. Deze hebben zich weer in de beplating van het dak geboord. Het dak is ook terecht gekomen op de tankshop maar de schade hieraan lijkt beperkt te zijn gebleven.

Het tankstation op verzorgingsplaats Selnisse stamt overigens uit 1992. Het werd toen herbouwd nadat het pompstation op 18 augustus 1990 grotendeels in vlammen opging door een defect aan een vulafsluiter van een dieselpomp. De tank sloeg destijds niet af toen een vrachtwagenchauffeur aan het tanken was daardoor diesel op warme delen van de truck lekten en brand ontstond.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Waldorf (3-4-2018 om 19:14)
@Reuling Wat dacht je van verrot?
Kees (3-4-2018 om 18:30)
Een stalen balk had dit wellicht kunnen voorkomen
Pid (3-4-2018 om 17:57)
Lijkt mij een zogenaamde vingerlas en als deze langdurig vochtig wordt kan de lijm het begeven. Verbaas me ook in Middelburg in Dauwendale dat het dak al jaren lekt, op een gegeven moment is het punt bereikt dat het aangetaste hout het begeeft.
H.Reuling (3-4-2018 om 16:22)
Gezien de mooie rechte breuk in het midden, lijkt het er op dat de 2 gelijmde balken, dat achter de beplating verborgen was, niet met stevig genoeg met elkaar verbonden waren.
Cookie-instellingen beheren