Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerijen opgerold tijdens hennepruimdag

Toegevoegd: 04-04-2018, 19.14 uur
Wietkwekerijen opgerold tijdens hennepruimdag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie is vandaag vier panden binnengevallen in Terneuzen, Middelburg, Tholen en Rilland. Er werd in alle gevallen een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 614 planten in beslag genomen en vernietigd. Hiervoor zijn drie verdachten aangehouden.


In Terneuzen is in een woning aan de Tholensstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn daar 62 planten weggehaald uit twee kweektenten op de eerste verdieping. Een derde lege kweektent is mogelijk gebruik als droogruimte. Er is niemand aangehouden.

Een 53–jarige man is aan de Vierlingweg in Rilland aangehouden nadat in zijn woning een hennepkwekerij is gevonden. Er zijn 90 hennepplanten weggehaald. Daarnaast is er een laboratorium voor de productie van hasholie in beslag genomen.

Ook in een woning aan de Gerbrandylaan in Middelburg is het raak. Daar zijn 41 hennepplanten en 3,1 kilo gedroogde henneptoppen gevonden op de zolder. Twee bewoners van 53 en 46 jaar zijn aangehouden. Vanwege het brandgevaar heeft energiebedrijf Enduris de gehele meter weggehaald.

In een loods en een inpandige woning aan de Energieweg in Tholen is eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Gezien de gebruiksporen zijn beide kweekruimtes recent opgebouwd. In een kweekruimte stonden 240 hennepplanten en in een andere ruimte nog eens 181 exemplaren. Ook blijkt dat deze hennepkwekerij illegaal van elektriciteit is voorzien. Het pand is afgesloten van het energienetwerk.

In alle vier de zaken heeft het energiebedrijf aangifte gedaan omdat er stroom buiten de meter om is afgetapt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren