Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 58 km

Hond bijt Vlissingse vrouw in gezicht

Toegevoegd: 08-04-2018, 14.56 uur
Hond bijt Vlissingse vrouw in gezicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De ambulance is zaterdagavond rond 23.50 uur opgeroepen om te gaan naar een woning aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen. Aldaar zou een vrouw ernstig gewond zijn geraakt doordat zij was gebeten door een hond van een bekende van haar.


Politieagenten reden ook mee op deze melding en troffen in voornoemde straat ambulancemedewerkers aan die in hun voertuig een vrouw hadden zitten. De verwondingen van de vrouw waren dermate ernstig dat zij naar het ziekenhuis is overgebracht. De vrouw kon nog vertellen dat de hond samen met zijn baas bij haar op bezoek was en dat het beest haar ineens in haar gezicht had gebeten.

Omdat de hond niet meteen los liet moest de baas van het dier behoorlijk wat kracht zetten om de hond los te trekken. Na het incident is de ambulance gebeld. De hond en zijn eigenaar zijn vertrokken voordat de ambulance en de politie ter plaatse waren. Vanwege de ernst van het incident, en ook omdat er in het verleden al meerdere bijtincidenten gemeld waren waar deze hond bij betrokken was, is er contact opgenomen met de Officier van Justitie. Die bepaalde dat de hond in beslag genomen moest worden.

Agenten zijn naar de woning gegaan waarvan bekend was dat de hond daar zou moeten thuishoren. Dit betrof een woning in de Bloemenbuurt in Vlissingen. Op het adres troffen de agenten wel de hond, maar niet de eigenaar. Om toegang te krijgen tot de woning werd een deur geforceerd. De hond is met behulp van een vangstok gevangen en overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. Zij hebben het dier naar een opvangplek in het land gebracht. Op een later tijdstip wordt bepaald wat er verder met de hond gaat gebeuren.

De eigenaar van de hond is bekend bij de politie. Zijn hond was al aangemerkt als ‘gevaarlijke hond’ en hij wordt er nu van verdacht dat hij zijn gevaarlijke hond niet onder controle had. Ook wordt hij verdacht van het onthouden van de juiste zorg voor het dier en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Hij zal later worden gehoord door de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronny Molegraaf (11-4-2018 om 17:09)
van mij mogen mag er een verbod op zulke honden komen per direct .
P (9-4-2018 om 19:51)
Vlissingse hondeigenaar snapt er niet veel van zo te lezen, ongelofelijk wat een bekrompen reactie, uiteindelijk is de hond de schuldige? Haha de hond heeft idd gebeten maar de eigenaar heeft bloed aan zijn handen.
Moeder (9-4-2018 om 09:44)
Margie, je hebt gelijk dat het niet de schuld vd hond is, hij is vals gemáákt! Maar ik vrees dat je dit gedrag er niet meer uitkrijgt. Misschien iets voor de politie, voor als er een misdadiger gepakt moet worden. Maar iig niet meer bij deze baas.. en nooit meer los op straat. Gelukkig hoef ík daarover niet te beslissen.
Vlissingse hondeigenaar (9-4-2018 om 09:10)
@Margie: De hond was al meerdere malen betrokken bij een incident dus duidelijk niet de liefste.Opgejut of niet, als iemand mijn hond (herder) opjut en ik merk dat hij anders is dan lief, dan zeg ik er als baas wat van of anders ben ik, met hond, weg! dus 1 en 1 is 2. De eigenaar heeft schuld maar uiteindelijk heeft de hond gebeten... afmaken
margie (8-4-2018 om 19:22)
word gauw gezegd hond afmaken,laten ze eerst het is onderzoeken,misschien is het beest wel gepest,door baas of opgejut.het is zo makkelijk de hond de schuld tegeven.hoop dat hij mag blijven leven,en een goed adres krijgt.
Moeder (8-4-2018 om 18:12)
Dat die vrouw zo iemand met zó’n hond in haar huis liet joh. Heel veel sterkte voor haar en de hond natuurlijk afmaken en de eigenaar in de gaten houden. Want die maakt zo weer een nieuwe hond vals... Honden worden nl niet vals geboren....
Cookie-instellingen beheren