Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt voor inrijden op brandweerman

Toegevoegd: 09-04-2018, 15.50 uur
Man opgepakt voor inrijden op brandweerman
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Een 60-jarige man is vanochtend met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden op verdenking van poging doodslag. De man zou agressief hebben gereageerd op hulpverleners en hebben geprobeerd met een verreiker op een brandweerman in te rijden.


Op zondagavond 1 april j.l. zagen agenten vanaf de A58 dikke rookpluimen uit de richting van Rilland komen. Op een bedrijfsterrein aan de Westhofweg werd een grote stookplaats aangetroffen waar afval werd verbrand. Een man gooide vanaf een verreiker onder andere pallets, plastic en autobanden op het vuur. Er omheen stond een groepje van ongeveer 15 personen toe te kijken.

Bij het arriveren van zowel de politie als de brandweer werd er direct agressief gereageerd door de aanwezigen. De brandweerlieden werden op een dreigende manier benaderd door de bestuurder van de verreiker. Hij dreigde zelfs met de machine op hen in te rijden.

Om zijn dreigement kracht bij te zetten draaide hij de machine in de richting van de brandweerlieden en reed hij in hun richting. Een brandweerman kon maar net ontkomen. Hij deed aangifte van poging doodslag.

De 60-jarige verdachte is maandagochtend aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man heeft zich al eerder agressief opgesteld naar hulpverleners.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad petat (9-4-2018 om 23:04)
deze persoon 23 op sluiten per dag en een uur daglicht laten zien naar 2 maanden los. zal hij dit nooit meer doen
Pieter (9-4-2018 om 19:10)
De brandweerlieden hadden direct de slang op z'n ster moeten zetten dan kon hij lekker stoom afblazen. Een hoge boete en een lange celstraf is op z'n plaats.
M Slooters (9-4-2018 om 18:18)
Moeilijk de waarheid onder ogen zien. Gelukkig waren er getuigen genoeg om te beamen dat t niet zo was. Verdraaiing van de feiten wat voor straf zou daar voor de diender inzitten
Cookie-instellingen beheren