Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 362 km

Middelburger in de cel voor dealen harddrugs

Toegevoegd: 12-04-2018, 18.29 uur
Middelburger in de cel voor dealen harddrugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor het dealen in harddrugs is donderdag de 42-jarige A. Y. uit Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van negen maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk.


De officier van justitie had een gevangenisstraf van een jaar plus als stok achter de deur zes maanden cel voorwaardelijk en verbeurd verklaring van zowel een auto als geld dat in zijn woning werd gevonden. Het dealen, of zoals Y. het noemde delen met vrienden begon omstreeks juli 2016 en duurde een jaar. Y. kocht iets voor zichzelf en als vrienden daarom vroegen gaf hij ze cocaïne tegen een prijs die hij er zelf voor had betaald.

Er kwam een eind aan zijn handel toen de politie werd getipt, Y. werd aangehouden en er 2,8 gram cocaïne in zijn auto werd gevonden. In haar vonnis hield de rechtbank er rekening mee dat Y. in beperkte schaal had gehandeld, hij er nauwelijks iets aan verdiend had en zijn afnemers zich in zijn kleine sociale kring bevonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin de Neef (14-4-2018 om 08:32)
Als ik het OM was zou ik ook willen weten van wie A.Y. de cocaïne gekocht had. Dat is waarschijnlijk een grotere speler dan hijzelf.
zeeuw (13-4-2018 om 12:44)
dat softe gedoe hier in nederland 2jaar of langer eenzame opsluiting zonder tv radio telefoon enz. alleen contact met advocaat en verder niks er staan toch genoeg cellen leeg
Pieter (13-4-2018 om 10:36)
Mooi!! Opgeruim staat netjes. Zulke lui horen niet in onze samenleving thuis. Hoe zouden ze het vinden als hun kinderen aan die zooi zitten?
Cookie-instellingen beheren