Weerbericht:
Vanmiddag van het zuiden uit af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen geëist voor schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 12-04-2018, 18.40 uur
Politie-onderzoek in de Goudenregenstraat.
Politie-onderzoek in de Goudenregenstraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige Terneuzenaar R. R. die ervan wordt verdacht in de vroege uren van 9 september 2017 op de vader van zijn beoogd slachtoffer in Terneuzen te hebben geschoten is donderdag een gevangenisstraf van drie en een half jaar geëist.


De zoon kreeg het die dag met R. in Hulst aan de stok en stak hem met een glas in het gezicht. Samen met drie vrienden ging R. terug naar Terneuzen en gevieren togen ze later naar de Goudenregenstraat waar de jongeman woonde om daar kennelijk verhaal te halen.

Door het kabaal dat ze maakten werd de vader wakker, hij keek uit het raam en zag daar volgens hem drie of vier mannen, waarvan er één een vuurwapen op hem richtte. Op zijn 'schiet dan, schiet dan', hoefde hij niet lang te wachten, want er werden direct enkele schoten in zijn richting afgevuurd, die hem ruimschoots misten. Of de beschadigingen aan de muur door de kogels werden veroorzaakt werd niet duidelijk. Het zou kunnen, maar mogelijk ook weer niet, zo oordeelden de deskundigen.

Evenmin werd duidelijk wat er tussen hun vertrek uit Hulst en aankomst bij de Goudenregenstraat was gebeurd werd evenmin duidelijk, omdat er diverse afwijkende verklaringen waren. Evenmin werd duidelijk hoe het kon zijn dat het beoogde slachtoffer die niets van het schieten had gezien in eerste instantie had verklaard niemand te herkennen en pas later ineens wél wist dat R. had geschoten.

Kortom: onduidelijkheid troef. Tegen de drie anderen die bij de schietpartij zouden zijn betrokken, eiste de officier van justitie celstraffen variërend van vijftien maanden tot twee jaar. Zo eiste ze tegen P. R. (45) uit Capelle a/d IJssel en Terneuzenaar H. H. (33) vijftien maanden cel, respectievelijk vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk voor bedreiging en twee jaar cel voor de 19-jarige M. W., eveneens uit Terneuzen. Maar die had nog iets meer op zijn kerfstok.

De advocaten van het kwartet waren unaniem van oordeel dat hun cliënten zouden moeten vrijgesproken. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (13-4-2018 om 17:57)
Niet zo slim van Tokkiepa om midden in de nacht uit het raam te hangen en "schiet me dan" te roepen. En dan de onschuldige zoon die eerst een glas in het zicht van de dader moest duwen, wordt hij ook gestraft?