KNRM sleept zeiljacht naar jachthaven

Toegevoegd: 16-04-2018, 02.17 uur

De zeilboot is afgemeerd in de jachthaven van Breskens.
De zeilboot is afgemeerd in de jachthaven van Breskens.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De reddingboot van Breskens is zondagavond uitgevaren voor een Belgische zeilboot met motorproblemen. De zeilboot is op sleeptouw genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee Belgische zeilers willen hun zeilboot zondag overvaren van de thuishaven Langerbrugge naar de zomerligplaats in Breskens. De gehele reis gaat voorspoedig, maar nabij Nummer Eén slaat het noodlot toe. Ze krijgen problemen met de brandstoftoevoer naar de motor en krijgen het niet verholpen. Daarop besluiten ze hulp in te roepen.

De reddingbootbemanning wordt gealarmeerd. Tevens gaat patrouillevaartuig RWS 78 ter plaatse. Terwijl reddingboot Zeemanshoop uitvaart, weet de RWS 78 te voorkomen dat het jacht vast komt te zitten in de slikken tegen de zeedijk.

Als de reddingboot ter plaatse komt, wordt een opstapper overgezet om een sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt naar Breskens gesleept, waar het even later veilig afgemeerd wordt in de jachthaven.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (16-4-2018 om 07:41)
In de winter de tank geheel afvullen om condensvorming te voorkomen.