Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor uitgaansgeweld

Toegevoegd: 16-04-2018, 22.52 uur
Celstraf geëist voor uitgaansgeweld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 39-jarige R. M. uit Terneuzen is maandag een celstraf van negen maanden geëist. De officier van justitie vindt dat M. zich schuldig heeft gemaakt aan uitgaansgeweld in zowel 2016 als 2017.


In 2017, op 22 januari, zou hij een onbekende jongeman tegen hoofd hebben geschopt toen deze al bewusteloos op de grond lag. Volgens zijn advocaat Sandra van Steenberge dient M. daarvan te worden vrijgesproken, omdat er op de camerabeelden iedereen is te zien, behalve haar cliënt. Dat er verklaringen zij die M. aanwijzen als degene die de trappen heeft uitgedeeld is volgens M. 'afgesproken werk' van een groep vrienden die hem in een kwaad daglicht willen stellen.

Midden oktober 2016 vuurde M. enkele schoten met een alarmpistool af om daarmee een vrouw waarmee hij mot had gekregen en enkele van haar familie af te dreigen. In een café kreeg hij ruzie en omdat het in zijn cultuur 'not done' was om zo hij zei 'een meid te slaan' vertrok hij. Buiten werd hij door haar vader, haar broer en nog enkele anderen opgewacht en vluchtte hij naar huis, achtervolgd door zijn opponenten. Daar pakte hij het alarmpistool en dreigde te schieten.

Toen de groep daar absoluut niet van onder de indruk raakten loste hij enkele schoten en zou hij volgens de vrouw met wie hij ruzie had gehad het pistool op haar hoofd hebben gericht. Ook hier vroeg zijn advocaat het vrij te spreken omdat het niet geheel ondenkbaar was dat de groep hun verklaringen op elkaar hadden afgestemd en zij waarschijnlijk wel hadden geweten dat het een alarmpistool was geweest.

De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (17-4-2018 om 07:53)
Volgens mij waren degene die buiten stonden aan het wachten op 3 andere mensen om naar huis te gaan. Waarop de dader naar buiten kwam en eerst nog een gesprek aan ging en daarna riep dat hij een wapen ging halen. Vervolgens zijn er een paar mensen meegelopen omdat 2 van de slachtoffers een straat na hem woont.
Cookie-instellingen beheren