Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Geen vervolging dodelijk ongeluk Ritthem

Toegevoegd: 19-04-2018, 16.32 uur
Het ongeval bij Ritthem in december vorig jaar.
Het ongeval bij Ritthem in december vorig jaar.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - De oorzaak van het dodelijk ongeval op de Sloeweg-Noord bij Ritthem waarbij half december 2017 twee jonge kinderen om het leven kwamen is niet bekend geworden. Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten om niemand te vervolgen.


De laatste maanden hebben politie en justitie onderzoek gedaan naar het ongeval waarbij een personenauto met een moeder en twee kinderen, onder slechte weersomstandigheden, in de slip raakte. Het voertuig raakte op de verkeerde weghelft en botste op een andere auto. De kinderen overleefden het ongeval niet. De moeder en de bestuurder van de tegemoetkomende auto raakten gewond.

Na onderzoek is geen oorzaak gevonden hoe de auto van de moeder in de slip is geraakt. Kort na het ongeluk bleek wel dat de auto waarin de moeder met haar kinderen reed een vrachtwagen raakte. De vrachtauto werd bestuurd door een Sloveense chauffeur. Die persoon is verhoord, maar enige betrokkenheid bij het ongeval kon niet worden aangetoond.

Het Openbaar Ministerie heeft de ouders van de overleden kinderen en de andere automobilist op de hoogte gebracht en gaat later nog een nabestaandengesprek aan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (22-4-2018 om 10:56)
waarom "moet" je niets zeggen?? leven toch in vrij land??? zo te lezen zegt die niets verkeerds....
Robert (21-4-2018 om 19:07)
Koos p Als je niet weet hoe het ongeval gebeurt is, moet je niets zeggen over buitenlandse chauffeurs.
juriste (20-4-2018 om 23:33)
Soms valt er niemand te vervolgen omdat er geen schuld van anderen aan het ongeval ten grondslag ligt. De familie en betrokken wens ik ontzettend veel sterkte en kracht toe, wat jullie hebben meegemaakt is gewoon verschrikkelijk.
Renata (20-4-2018 om 00:56)
Vreemd. Zal ook heel onbevredigend zijn voor de familie. Vreselijk triest.
Koos P. (19-4-2018 om 22:25)
Wat een trieste zaak. Wat het extra triest maakt is het feit dat er dagelijks slechte, buitenlandse chauffeurs op onze wegen zitten. Chauffeurs die het niet zo nauw nemen met de regeltjes. En chauffeurs die blijkbaar vrijuit gaan wanneer ze een dodelijk ongeluk veroorzaken. En dat allemaal omdat ze zo lekker goedkoop zijn.
Cerebrus (19-4-2018 om 17:52)
Inhalen in de sneeuw, dat is de oorzaak.
Cookie-instellingen beheren