Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht loopt vast bij Borssele

Toegevoegd: 22-04-2018, 20.10 uur
Zeiljacht loopt vast bij Borssele
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BORSSELE - De reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag een vastgelopen zeiljacht te hulp geschoten. Het jacht werd voorzichtig losgetrokken en kon daarna haar reis vervolgen.


De reddingbootbemanning was bezig met hun zaterdagmiddagoefening in ankergebied Wielingen-Noord, wanneer een zeiljacht aan de verkeerscentrale meldt dat ze vastgelopen is nabij de Drempel van Borssele. De redders breken hun oefening af en de reddingboot Zeemanshoop zet koers naar het zeiljacht.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat het jacht vast ligt op de Spijkerplaat. De drie zeilers, onderweg van Antwerpen naar Breskens, hebben bij de oversteek van de drempel waarschijnlijk een iets te noordelijke koers aangehouden.

Wanneer de opstapper van de reddingboot een sleepverbinding heeft gemaakt, wordt het jacht voorzichtig van de plaat getrokken. Eenmaal los wordt er gekeken of het jacht als gevolg van de stranding water maakt. Dit blijkt niet zo te zijn. Alles is in orde. Het jacht kan veilig haar tocht naar Breskens vervolgen. De reddingbootbemanning zet ook koers naar het westen en hervat de oefening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren