Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

'Ontslag van rechtsvervolging na steekpartij'

Toegevoegd: 23-04-2018, 20.05 uur
Het incident vond plaats bij Emergis aan de Burgemeester Gratamastraat.
Het incident vond plaats bij Emergis aan de Burgemeester Gratamastraat.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 37-jarige D. B. uit Oostburg is maandag in Middelburg de maatregel van een tbs met dwangverpleging geëist. De officier van justitie beschuldigt de man van poging doodslag en vindt ook dat de man moet worden ontslagen van rechtsvervolging.


B. stak na een woordenwisseling op 5 augustus vorig jaar een 39-jarige medebewoner van een beschermd wonen-pand in Oostburg met een mes in diens borst. Het mes miste te nauwernood het hartzakje. De achtergrond van het steekincident was de weigering van B. om de toiletten schoon te houden. Een karweitje dat hem was toebedeeld, zoals ook andere bewoners hun corveedienst hadden.

Het slachtoffer riep in wat minder fraaie bewoordingen dat B. de toiletten moest schoonmaken, B. repliceerde in gelijke trant en ging naar boven naar zijn kamer. Boven aan de trap werd er door de twee mannen wat geduwd en B. stak plotseling een mes in de borst van zijn verbale belager. Tijdens de behandeling van de zaak zei B. wel spijt te hebben, maar enorm bang te zijn geweest voor het slachtoffer. Hij zou dan ook uit noodweer hebben gehandeld.

De deskundigen door wie B. was onderzocht, constateerden dat B. leed aan schizofrenie en psychoses. Dat hun conclusies ten aanzien van een tbs met dwangverpleging niet eenduidig waren, kwam doordat B. uit angst voor een tbs-maatregel de gesprekken met de psychiater halverwege had afgekapt, zodat deze geen 'compleet' advies kon uitbrengen.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (25-4-2018 om 00:02)
Deze zaak kent alleen maar verliezers!.dit zou een voortvloeisel kunnen zijn van de kapot bezuinigde ggz. De bron van alles ligt bij politiek den haag.heel triest!!
John (24-4-2018 om 09:04)
Beschermd wonen pand .Lekker beschermd dan Uberhaubt al idioot dat wanneer je daar woont met een mes moet rondlopen . Gestoorde wereld tegenwoording.