Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
115 files van totaal 442 km

Taakstraf voor filmen in wc's gemeentehuis

Toegevoegd: 25-04-2018, 18.25 uur
Taakstraf voor filmen in wc's gemeentehuis
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politierechter in Middelbrug heeft woensdag een inmiddels ex-gemeenteambtenaar van Vlissingen, de 57-jarige B. W. na een eis van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. W. filmde van 1 tot 14 juli 2017 met stiekem geplaatste camera's in twee toiletten zijn vrouwelijke collega's tijdens hun toiletbezoek.


Zijn, zoals de officier het noemde 'digitale aanranding', kwam aan het licht toen een schoonmaakster bij het reinigen van de toiletten in het Vlissingse gemeentehuis een zwart knopje op het toilet ontdekte. Ze peuterde wat en er kwam een minuscuul cameraatje tevoorschijn.

Het zorgde allemaal voor een hoop commotie en de collega's met wie W. een goede band had en 27 jaar perfect had samengewerkt waren in shock. Was dit hun collega met wie ze lief en (privé)leed hadden gedeeld? Was dit hun collega die jonge vrouwen begeleidde bij hun werk op zijn afdeling?

En wie waren er allemaal gefilmd en wat was er met de beelden gebeurd? En vooral: waarom had hij dat gedaan? W. had een voorliefde voor het mooiste deel van het vrouwelijk lichaam zei hij, maar na het bekijken van de films had het hem toch niets gedaan.

Inmiddels heeft W. na en dienstverband van 27 jaar strafontslag gekregen. Het beeldmateriaal is overigens volledig vernietigd en circuleert absoluut niet op internet. W. moet van de rechter overigens ook nog vierduizend euro aan de gemeente Vlissingen overmaken, die dat bedrag op haar beurt zal verdelen onder de slachtoffers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (15-6-2018 om 08:19)
Rechter??? Heeft u ook genoten van het filmpje.? Leer Recht te spreken of zoek anders werk. Taakstraf,Kom op Rechter??? Haal straf er maar af.
Ex-collega (25-4-2018 om 20:58)
Smeerlap! Hij komt er makkelijk vanaf. 240 uur taakstraf.. die heeft hij zo af. Heeft toch niets meer te doen.
raya (25-4-2018 om 20:33)
Taakstraf???????
Cookie-instellingen beheren