Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taxichauffeur Goes blijkt snelheidsduivel

Toegevoegd: 29-04-2018, 09.47 uur - Update: 29-04-2018, 14.54 uur
De staandehouding op de eerste dag van januari.
De staandehouding op de eerste dag van januari.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vannacht voor de derde keer in enkele maanden tijd dezelfde taxichauffeur betrapt op een forse snelheidsovertreding.


Volgens de politie scheurde de chauffeur, een 27-jarige man uit Goes, op de eerste dag van 2018 door de binnenstad van Goes. Hij reed toen na correctie dertig kilometer per uur te hard. Een maand later, op 2 februari, werd de man betrapt toen hij maar liefst 46 kilometer per uur te hard reed.

Vannacht werd de man rond 04.30 uur tijdens een lasercontrole op een nog forsere snelheidsovertreding betrapt. Dit keer reed de man namelijk 55 kilometer per uur te hard na correctie. Hij reed 88 kilometer per uur in een 30-kilometerzone.

Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij zal zich binnenkort in de rechtbank moeten verantwoorden. Er is ook een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Daarin is het vermoeden is neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yello Cab (5-5-2018 om 12:59)
Passagiers moeten toch geklaagd hebben ? ik heb vermoedelijk die idioot ook zien scheuren en gedacht maar eenst de centrale te bellen. De werkgever moet dit toch ook geweten hebben ? maar die liet het gewoon doorgaan tot de politie er een eind aan moest maken ? goede reclame, welk bedrijf ook weer ? Voor passagiers die dit overkomt, gewoon uitstappen wanneer je kans hebt, niets betalen en een andere taxi bellen. Omdat je tenslotte zelf verantwoordelijk blijft voor je eigen veiligheid, en die van anderen omdat jij zo een malloot inhuurt en zijn (nood)gang laat gaan, toch ?
Jokko van der Sneuk (30-4-2018 om 08:15)
je zal er maar naast zitten, en je moet er nog voor betalen ook... terwijl je doodsangsten uitstaat, tja een voorbeeld functie zou hier wel op zijn plaatst zijn. als dienstverlener. weet iemand mij te vertellen als er een ongeval zou gebeuren, en de passagier gewond zou raken, hoe dat dan afgehandeld zou worden ?? groetjes Jokko.
wim (30-4-2018 om 07:39)
Ja dan ben je een snelheid duivel waar je niet verder mee komt en dat als taxichauffeur je baan kwijt door eigen schuld om meerdere keren te hard heeft gereden ik denk dat je rijbewijs het beste is om voorgoed in te leveren.
Sinke (29-4-2018 om 15:14)
Zijn er dan taxi's die normaal rijden rond dat tijdstip in de nacht? Ik heb ze nog nooit gezien eigenlijk. Wel heel mooi dat ze daar nu ook staan te controleren in de nacht. Goede actie! En voor de taxichauffeur...ik mag hopen dat je komende 10 jaar alleen mag fietsen.
Pieter (29-4-2018 om 15:10)
Als je beroeps chauffeur bent dan hou je je zeker aan de regels al is het maar dat je tevens reclame rijdt voor je colega chauffeurs. Ik zie dit ook zo vaak misgaan bij bedrijfsbusjes en pakjes bezorgers. Als je dit ziet gewoon het bedrijf bellen en kenteken met tijd doorgeven. Wij hebben door zulk gedrag een opdracht gecanceld en daar was de chauffeur niet blij mee want zijn contract is niet verlengd.
jaapverkeer (29-4-2018 om 13:37)
Geld kwijt, baan kwijt. In de stad zoveel te hard rijden is natuurlijk belachelijk, waar zit je verstand? Voor de derde keer betrapt...amai.
Cookie-instellingen beheren